Italija: Zbog proširenja lige drugoligaši odbijaju igrati

OVE nedjelje neće izaći na teren 19 klubova Druge talijanske nogometne lige u utakmicama za talijanski kup, a slijedeće nedjelje neće igrati u prvom kolu prvenstva.

Tu odluku donijeli su danas na sastanku predsjednici klubova druge lige. Od 20 klubova 19 ih je glasovalo za štrajk, dok se predsjednik Coma suzdržao, jer je ujedno i vlasnik Genoe, kluba koji bi trebao ući u drugu ligu koja je odlukom Talijanskog nogometnog saveza proširena na 24 momčadi. Predsjednik Cagliaria i potpredsjednik saveza druge lige Massimo Cellino izvijestio je novinare o današnjoj odluci. Drugoligaši ne žele igrati u proširenoj ligi.

"Ne postoji nikakva margina za pregovore, jer se sudjelovanje u nekoj ligi treba izboriti na terenu, a ne za stolom", rekao je Massimo Cellino.

Spor u nogometu poprima sve veće razmjere i odražava se i na politiku. Gradonačelnik Trsta Roberto Dipiazza objavio je danas kako općina toga grada neće staviti stadion "Rocco" na raspolaganje ako će druga liga imati 24 kluba. Vjerojatno će slične odluke donijeti i drugi gradovi u kojima su klubovi druge lige.

Pročitajte više