ITF Makarska: Mezak i Jurak u četvrtfinalu

MATEA MEZAK i Darija Jurak jedine su hrvatske tenisačice koje će igrati u četvrtfinalu prvog iz ciklusa ITF satelita Biseri Dalmacije u Makarskoj.
Jurak je do plasmana među osam najboljih stigla pobjedom nad Čehinjom petrom Slitrovom 6:1, 5:7, 6:4, a protivnica u četvrtfinalu bit će joj Slovakinja Lenka Tvaroskova koja je sa 6:1, 5:7, 6:3 svladala Ruskinju Ninu Bračikovu.

Mezak je u osmini finala pobijedila Čehinju Dominiku Luzarovu 6:7 (7), 6:3, 6:3 i za polufinale će igrati sa Francuskinjom Aurelie Vedy, koja je sa 7:5, 6:2 bila bolja od naše Nike Ožegović.

U četvrtfinale se nije uspjela plasirati naša mlada nada Ivana Lisjak koju je sa 6:3, 6:2 svladala Čehinja Tereza Veverkova, koja će se tako u četvrtfinalu sastati sa sunarodnjakinjom i drugom nositeljicom Janom Hlavaskovom, koja je pak bila bolja od Mađarice Zsuzsane Fodor 6:2, 6:3.

Posljednji četvrtfinalni par tvore Argentinka Natalia Garbelotto i Mervana Jugić Salkić iz BiH. Argentinka je sa lakih 6:1, 6:1 bila bolja od Slovakinje Zuzane Zemenove, dok je predstavnica BiH sa 6:4, 6:3 dobila Čehinju Lenku Snajdrovu.

Pročitajte više