IVANIŠEVIĆEVI MILJENICI PODIVLJALI Igrači premierligaša pijani ukrali taksi u Barceloni

Foto: Getty Images/Guliver Image

WEST BROMWICH ALBION klub je star 140 godina i jedan od osnivača engleske nogometne lige davne 1888.

Uz to, omiljeni je klub Gorana Ivaniševića, koji je više puta istaknuo privrženost Baggiesima. "Volim ih jer su nepredvidivi kao ja. Svi kažu da nikad neće ući u Ligu prvaka, ali i za mene su govorili da ne mogu osvojiti Wimbledon s pozivnicom.", govorio je slavni hrvatski tenisač o klubu koji je posjetio i upoznao se s igračima. Oduševljeni što ih podržava omiljeni osvajač Wimbledona, dali su mu dres. 
 
Ali, WBA trenutno proživljava neke od najtežih trenutaka u bogatoj povijesti. Kako na terenu, tako i van njega. 
 
Baggiesi naime 11 kola prije kraja sezone u Premier Legue drže posljednje mjesto, sa samo 20 bodova, sedam udaljeni od zone spasa. U zadnjih 25 utakmica imaju samo jednu pobjedu.
 
U pokušaju spašavanja od izglednog ispadanja, vlasnik kluba Guochuan Lai prošlog tjedna otpustio je predsjednika i izvršnog direktora, a trener Alan Pardew iz turobnog Midlandsa igrače je odveo  u Barcelonu, kako bi trenirali na suncu i u idealnim uvjetima.
 
Nekoliko nogometaša ovaj team building provelo je na osebujan način.
 
Španjolski mediji provalili otkrivaju da su četiri igrača WBA-a ispred njihovog hotela u Barceloni pijani ukrali taksi u 5.30 ujutro, nakon što su se iz izlaska vratili gladni. Kako u okolici hotela nije radio nijedan objekt koji bi im utažio glad, samoposlužili su se taksijem, odvezli po hamburger i oko 8 sati vratili automobil odakle su ga nedopušteno uzeli.
 
Nakon što je priča izašla u javnost, West Brom je priznao incident i poručio da će igrači biti kažnjeni za nedjelo. Ali, iz kluba nisu otkrili nikakve detalje ili naveli imena igrača. 
 
Ipak, odmah zatim četvorka koja se pijana vozila ukradenim taksijem po Barceloni, oglasila se priopćenjem:
 
"Želimo se ispričati suigračima, treneru, klubu i posebno navijačima za događaje koji su nam donijeli veliki i negativni publicitet. Osjećamo kako je važno da svima kažemo da smo mi ti koji su bili uključeni u incident. Nismo nikako htjeli da nastradaju naši suigrači. Priznajemo da smo prekršili klupsku disciplinu i ispričavamo se. Želimo uvjeriti naše navijače da ovaj incident ne umanjuje našu želju i prednost da spasimo lošu sezonu."
 
Ono što je najporaznije, potpisnici priznanja su najiskusniji igrači West Bromwicha: veznjak Gareth Barry (36), golman Boaz Myhill (35), branič Jonny Evans (30) i veznjak Jake Livermore (28), dakle oni koji bi u teškoj situaciji kao što je ova trebali biti uzor i primjer.
 
Od igrača koji zajedno imaju čak 1236 nastupa u Premier League, nikako se ne očekuje ovakvo ponašanja u trenucima kada se klub treba rukama i nogama boriti protiv ispadanja. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više