"Ivanušec nije ozbiljna opcija za Ajax, ali u klubu se nadaju dolasku drugog Hrvata"

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

LUKA IVANUŠEC mogao bi napustiti Dinamo u ovom prijelaznom roku. Interes su pokazali Marseille i Feyenoord, a spominje se i mogući odlazak 24-godišnjeg lijevog krila u Ajax. Hrvatski prvak navodno je već dobio ponude za jednog od svojih istaknutijih igrača, no nema ih namjere prihvatiti budu li one manje od 12 milijuna eura.

Upiti Marseillea zasad su navodno samo usmeni, no Feyenoord je već slao ponudu, a nakon odbijenice i drugu. Obje su bile ispod traženog iznosa. Ivanušec u Ajaxu priča je koja u ovom trenutku nije realna, tvrdi nizozemski novinar Mike Verweij.

Ivanušec ne, ali Šutalo bi mogao u Ajax

"Postoje kontakti, no on nije ozbiljna opcija za Ajax. Možda će to postati, no Ajax je puno dalje otišao po pitanju mogućeg dovođenja hrvatskog braniča o kojem se mnogo govorilo, Josipa Šutala. Nadaju se da će doći, trener Maurice Steijn je vrlo pozitivan po tom pitanju", rekao je Verweij.

Šutalo je proizvod Dinamove škole nogometa. U klub je stigao prije devet godina iz Neretve iz Metkovića. Prije dvije godine bio je na posudbi u Istri 1961, a nakon toga se nametnuo u Dinamu i reprezentaciji Hrvatske. Za hrvatskog prvaka odigrao je 81 utakmicu. Zabio je šest golova te četiri puta asistirao. Slavio je tri titule državnog prvaka u Dinamu.

Već se pisalo da je Ajaxov sportski direktor Sven Mislintat bio u Zagrebu kako bi završio transfer Šutala. Transfermarkt ga procjenjuje na 18 milijuna eura, a Dinamo bi htio dobiti barem dva milijuna više.

Pročitajte više