Ivica Račan primio hrvatsku skijašku reprezentaciju

PREDSJEDNIK Vlade Republike Hrvatske Ivica Račan primio je danas članove hrvatske skijaške reprezentacije predvođene dvostrukom svjetskom prvakinjom i osvajačicom Kristalnog globusa Janicom Kostelić, te svjetskim slalomskim prvakom Ivicom Kostelićem..

Premijer Račan zahvalio je članovima skijaške vrste za sve lijepe trenutke koje su nam podarili tijekom ove skijaške sezone, te za veliku promidžbu Hrvatske u svijetu.

"U ime Vlade odajem vam priznanje za sve uspjehe i želim da i u narednim godinama svojim uspjesima "dodatno opteretite" državni proračun jer nema osobe u Hrvatskoj koja ne raduje vašim uspjesima," rekao je Račan uručujući Janici cvijeće, a Ivici CD s antologijskim pjesmama domaćeg rocka.

Zahvaljujući na nagradi od 240.000 kuna za dvije zlatne medalje Janice sa Svjetskog prvenstva u St. Moritzu, te 120.000 kuna za slalomsko zlato Ivice, direktor hrvatske reprezentacije Vedran Pavlek rekao je da su to adekvatne nagrade za uspjehe na sportskom polju te podsjetio da su početkom godine iz proračuna izdvojena velika sredstva za sanaciju financijskih poteškoča Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO).

Premijer Račan najavio je da će Vlada u sljedećih desetak dana donijeti Uredbu kojom će se uspostaviti pravila o nagrađivanju uspjeha hrvatskih sportaša na olimpijskim igrama, te svjetskim i europskim prvenstvima, ali samo u olimpijskim sportovima i olimpijskim disciplinama.

Ante Kostelić najavio je da će Janica i Ivica iduću sezonu dočekati još spremniji, te da Ivica praktički od sutra nastavlja s treningom, a Janica 20. ožujka ide na lakšu operaciju koljena u Zagrebu. To međutim, ne bi trebalo bitnije omesti planove trostruke olimpijske pobjedinice, jer se očekuje nastavak treninga već u travnju.

Uz premijera Račana prijemu se prisustvovali ministar prosvjete i športa Vladimir Strugar, ministar financija Mate Crkvenac, te pomoćnik ministra prosvjete i športa Stjepan Puhak, a u izaslanstvu Hrvatskog skijaškog saveza bili su predsjednik Srečko Ferenčak, glavni tajnik Damir Raos, glasnogovornik Ozren Muller, te Ivica Franjko, Slaven Petrović i Igor Jakopović.

Pročitajte više