Ivković: Znamo što čeka Dinamo

Screenshot: HRT

ODIGRANO je 34. kolo SuperSport HNL-a, a o njemu su u HRT-ovoj emisiji Stadion govorili stručni komentator i hrvatski trener Tomislav Ivković te sudački ekspert Marijo Strahonja. Među ostalim, Ivković je govorio o utakmici Osijeka i Dinama odigranoj na stadionu Gradski vrt, koja je završila rezultatom 0:0

"Teška utakmica za Dinamo. Osijek koncentriran, trkački raspoložen, discipliniran. Ne znam kad je Caktaš zadnji put odigrao takvu obranu. Nije dao Mišiću da odigra dubinska dodavanja na kakva je navikao. Osijek je djelovao kao ekipa, bio je dobar u prvom poluvremenu, ali i Dinamo je imao što reći kroz posjed i udarce iz daljine. Gledao sam reakciju Bišćana u ovakvim utakmicama.

U ovakvoj utakmici, kad je protivnik ovako tvrd, pomažu ti udarci iz daljine. Kritizirao sam Čačića jer je Ljubičić igrao beka. I Bišćan je rekao da on nije bek, pa je danas igrao beka, ali znam iz kojeg razloga. Lakše mu je staviti Ljubičića na beka i izvaditi malog Perkovića nego izvaditi Ljubičića, pa da mali Perković igra, a Bulat u sredini", smatra Ivković.

"Znamo što Dinamu dolazi"

"Bulatu je dao šansu, možda je to neka politički korektna odluka. Ispalo je kako je ispalo. Problem Dinama je što oni koji su igrali nemaju dovoljno minuta u nogama. Dinamo je bio bolji kako je utakmica prolazila. Ne bi bilo nezasluženo da je Osijek uzeo sva tri boda.

Petković, Drmić i Topić nisu ništa donijeli, no Topić je mlad igrač. Znamo što Dinamu dolazi - odlazak bitnih igrača. Bilo bi spasonosno da ostanu do kraja kvalifikacija, da uđu u Ligu prvaka ili Europa ligu. Ne vidim kako će Dinamo zamijeniti dvojicu-trojicu igrača o kojima se govori da bi mogli otići", dodao je Ivković.

Pohvalio Sahitija, Livaju i Pukštasa

Ivković je govorio i o pobjedi Hajduka protiv Lokomotive (0:3). "Hajduk igra staloženo, bez pritiska i sa standardiziranom ekipom. Čeka ih finale Kupa. Sahiti, Livaja i Pukštas standardno dobro igraju. To su igrači koji dobro igraju prave utakmice i ove utakmice. Neki su se pojavili, neću im reći imena. Danas su se pojavili, ali kada dođe stani-pani, nema ih nigdje.

Bitno je da su glavni pokazali da mogu. Moram pohvaliti Mlakara, diže se iz utakmice u utakmicu, kod drugog gola je napravio višak. Zaslužena pobjeda Hajduka, Lokomotiva nije bila dobra. Osjetio se izostanak Bubanje u sredini, koji je bio na stoperu. Puno je bilo centaršutova i proboja. Vidjelo se da je nedostajao igrač ispred obrane. Lokomotivi se može dogoditi ovakva utakmica", rekao je Ivković.

Zadovoljan je Sigurom i Ćubelićem

Ivković je istaknuo Niku Sigura, bočnog igrača Hajduka. "Dečko zaslužuje igrati. Nije bio ništa lošiji od drugih desnih i lijevih bekova. Đolonga je igrao završnicu Lige prvaka i Siguru se otvorila šansa.

Danas je odigrao možda i najbolju utakmicu. Ćubelić također. Novinari su pitali Leku gdje je Ćubelić, a Leko je rekao da je već stavio puno mladih igrača. Zabio je prvi gol za Hajduk, što nikad neće zaboraviti", siguran je Ivković.

Pročitajte više