REGIJA

Iz Mostara šalju šuškavac Bruni Mariću nakon što je na Indexu otkrio za koga navija

Foto: Index

BRUNO MARIĆ u Indexovom studiju jučer je u dva sata ispričao svoju životnu priču.

S bivšim dugogodišnjim sucem koji je četiri puta bio proglašen za najboljeg u Hrvatskoj, a ujedno je i jedan od najkontroverznijih te je zbog posla godinama predmet raznih parnica te fizički napadan, razgovarala je novinarka Dea Redžić.

Marić se u razgovoru dotaknuo dana koje je kao mladić proveo u ratu, ulaska u suđenje, nogomet, kao i u HDZ. Komentirao je kako izgledaju odnosi HDZ-ovaca u nogometnom savezu i prisjetio se nekih od najluđih događaja koje smo s njim doživjeli u HNL-u zadnjeg desetljeća, najčešće nakon derbija Hajduka i Dinama u kojima bi igrao glavu ulogu. 

Iako je omražen i napadan u Splitu, Marić kaže da se želi približiti navijačima Hajduka, a sebe vidi kao jednog od ljudi koji će razvijati sudačku organizaciju u budućnosti. 

U razgovoru u studiju Indexa Marić je otkrio i da je navijač Veleža. "Otac mi je porijeklom iz Hercegovine, a mati iz Solina. Kod nas kući cijeli život vrti se Oliver", ispričao je.

Na utakmice Veleža vodio ga je legendarni trener i igrač iz Mostara Franjo Džidić.

"Njegov sin Gagi i ja na lopti smo sjedili uz klupu i gledali Velež - Dinamo. Tad sam prvi put vidio Velimira Zajeca i velike noge, dva balvana Marka Mlinarića. To je bio spektakl za mene. Imao sam Adidas šuškavac s grbom Veleža. Kod nas kući dolazio je više puta cijeli tim na lignje koje je spremala moja mama. Tu datira moje poznanstvo s Vahom Halilhodžićem i Bakom Sliškovićem. Ljubav prema Veležu bila je neviđena", rekao je Bruno.

Na njegove izjave brzo je preko kolega s portala Hercegovina.info reagirao direktor slavnog mostarskog kluba Džemil Šoše. Tražio je kontakt od Brune Marića kako bi mu poslao šuškavac Veleža. 

"Gdje je on, gdje živi? Poslat ću mu što mu srce želi", rekao je direktor kluba koji je u srcu Brune Marića i odakle mu uskoro stiže šuškavac s grbom.

Marić je u emisiji na Indexu (KLIK ZA CIJELU EMISIJU) također govorio o Dinamu, Hajduku, hrvatskom suđenju, odnosima u HNL-u, navijačima Hajduka i napadu u Stobreču. Dio vremena posvetio je prepričavanju anegdota koje je doživio sa svojim velikim prijateljem i bivšim igračem Šibenika, Hajduka i Dinama Antom Rukavinom. Osvrnuo se na odnos sa Željkom Širićem i otkrio neke nepoznate detalje iz afere "Pošteno suđenje".

Pročitajte više