sport zanimljivosti

Iz zapisnika Prve županijske: "Sudac praščino, jadni debilu, natriskat ću te"

Screenshot: Dalmatinski nogomet. Grafika: Index

ZAPISNICI niželigaških nogometnih utakmica donose detalje iz nezamislivog blaga psovki i uvreda kojima obiluju naš jezik i kultura. 

Dalmatinski nogomet objavio je izvadak iz zapisnika na utakmici četvrtog ranga hrvatskog nogometa, 1. ŽNL Splitsko-dalmatinske, i utakmice Orkan - Mračaj. 

Na, kako delegat piše, "fer i korektnoj utakmici", iako je na njoj gostujuća momčad dobila šest žutih, a domaćini crveni karton, u 95. minuti dogodio se incident koji delegat opisuje ovako:

"U 90+5 glavni sudac dosuđuje slobodan udarac za domaćina, gostujući igrač leži na travi, domaći igrač broj 10 dolazi do njega, te ga pokušava zaustaviti u dizanju, tj zadržava ga na travi, što izaziva incident. Svi igrači su se strkali na mjesto događaja gdje su sva četiri sudca primirivala nastalu situaciju. Nakon što su se razišli glavni sudac opravdano pokazuje domaćem igraču broj 10 drugi žuti, crveni karton. Nakon čega domaći igrač broj 10 verbalno vrijeđa sudca riječima: "Se*em ti se na glavu praščino, jadni debilu, je*em ti mater, natriskat ću te". Nakon isključenja domaći igrač broj 10 izlazi s terena, te se ponovno vraća u teren i laganim intezitetom odguriva glavnog suca, nakon završetka utakmice domaći igrač broj 10 se ispričao glavnom sucu."

Pročitajte više