Iz Žiline poručuju: Ne bojimo se atmosfere na Poljudu, idemo po pobjedu

BIJELI brod je opasno poljuljan, a prolaskom Žiline će pokušati zaploviti prema mirnim vodama. Mnogo je turbulencija proteklih dana u Hajduku, u svlačionici, ali i u poljudskim kancelarijama. Željko Kerum tjera Upravu kako bi instalirao svoje ljude, Ante Miše je podnio ostavku nakon lošeg starta u sezoni, a kako se čini Drago Gabrić će krenuti prema Turskoj iako su se u klubu kleli da nema prodaje stožernih igrača.

U takvoj atmosferi momčadi se prihvatio Ivica Kalinić kojega se u Splitu sjećaju kao pomoćnika Ivanu Kataliniću iz nezaboravne sezone 1994./95. kad je Hajduk igrao četvrtfinale Lige prvaka. No, sada su neka druga vremena...

(Djed) Mraz donio remi Hajduku

Iako će Kalinić reći "nisam si dao imperativ prolaska Žiline", jasno je da bi to bio veliki podbačaj. Navijače i sve oko kluba bi sigurno jako pogodilo ispadanje u trećem pretkolu Europske lige od protivnika koji nije neki bauk.

Hajduk je protiv Žiline odigrao loše, kao i preostale dvije utakmice ove sezone. Splićani još nisu upisali pobjedu, a na sve tri utakmice (Osijek, Žilina i Zadar) su primili gol. Bijeli su u Slovačkoj odigrali amaterski, gotovo bez ikakve kombinatorike i sad je na Kaliniću i momčadi red da isperu gorak okus iz prve utakmice.

I sam Kalinić je priznao kako previše ne poznaje momčad. U srijedu će odraditi još jedan trening i onda u karanteni mirno složiti taktiku za Žilinu. Pokoji savjet udijelit će mu i Ante Miše. Možemo se samo nadati da Kalinić neće poput kolege mu Jurčića igrati ziheraški na 0:0 nego da ćemo na Poljudu gledati pravu hajdučku igru.

"Ne bojimo se atmosfere na Poljudu"

S druge strane, u taboru Žiline se tješe da su unatoč nepovoljnih 1:1 dobro odigrali prvu utakmicu i bili bolja momčad. Paraiba im je zabio gol nakon katastrofalne reakcije braniča Mraza, a u 81. minuti imali su zicer za pobjedu, ali je Lietava glavom promašio prazna vrata.

Slovaci su danas odradili trening na Poljudu, a splitski stadion obišli su i delegati Uefe. Momčad Pavela Hapala mora zabiti želi li vidjeti sljedeće kolo.

"Znamo da su navijači Hajduka najvjerniji u Hrvatskoj, ali paklena atmosfera nas neće prestrašiti. Štoviše, mislim da će to dodatno potaknuti moje igrače", rekao je Hapal za Reuters.

Hapal neće moći računati na braniča Stanislava Agneloviča koji se ozlijedio u utakmici s Trnavom i češkog veznjaka Emila Rilkea. No, potpuno su spremni Vladimir Leitner, Mario Pečalka i Tomaš Oravec.

"Praktički smo sami sebi dali gol, ali smo bili bolja momčad 90 minuta. Ako tu igru ponovimo u Splitu, imamo šanse", misli Hapal.

"U prvoj utakmici smo se branili"

Nakon prve utakmice više se pričalo o slovačkoj policiji koja je bezrazložno pretukla navijače Hajduka i još se vuku repovi. No, kapetan slovačke momčadi Robert Jež ne razmišlja o tome.

"Navijači ne igraju. Moramo zabiti gol, u prvoj utakmici smo igrali dosta defenzivno, međutim sada ćemo se postaviti drukčije", rekao je Jež.

Pročitajte više