Izbacili su Dinamo, Zvezdu, a sada i Partizan. Legija stranaca poharala Balkan

Foto: Profimedia

ŠERIF, vječni prvak Moldavije, opet je pokazao da je specijaliziran za klubove s područja bivše Jugoslavije. Iako je na svom terenu izgubio 1:0 od Partizana u prvoj utakmici doigravanja za nokaut fazu Konferencijske lige te onda i na uzvratu u Beogradu gubio istim rezultatom, uspio je velikim preokretom doći do pobjede 3:1 i prolaska u osminu finala.

Tako je moldavski klub s najmanje Moldavaca i nacionalne strukture poput Vijeća sigurnosti UN-a, opet iz Europe eliminirao klub s područja bivše Jugoslavije. Nakon što se u prošlom desetljeću obračunao s novosadskom Vojvodinom i Sutjeskom iz Nikšića, u ovom su krenuli u ljeto 2021. s Crvenom Zvezdom. Nju su izbacili u trećem pretkolu Lige prvaka, a onda u play-offu Dinamo. Šerif je skupinu Lige prvaka izborio s čistih ukupnih 3:0 protiv prvaka Hrvatske.

Ove sezone Šerif je opet nanizao klubove s ovih prostora: u pretkolima Lige prvaka riješio je Zrinjskog, prvaka Bosne i Hercegovine te Maribor, prvaka Slovenije. Onda su se spustili u skupinu Europa lige, pa kao treći tamo u Konferencijsku ligu, gdje su sada izbacili Partizan. 

Pročitajte više