EHF EURO CUP

Izbornik Horvat najavio utakmicu sa Španjolskom

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

POMLAĐENA hrvatska rukometna reprezentacija u petak u Poreču završava petodnevne pripreme za zaostalu utakmicu EHF Euro Cupa sa Španjolskom te prijateljski susret s Egiptom.

Reprezentacija će u petak nakon odrađenog treninga i ručka krenuti put Zagreba, gdje će prenoćiti, a onda u subotu, 26. lipnja, rano ujutro preko Züricha i Porta otputovati u španjolski grad Pontevedru. Tamo će u nedjelju odigrati zaostali susret 3. kola EHF Euro Cupa protiv europskih prvaka Španjolaca, a dan kasnije prijateljski susret s Egiptom. Utakmica sa Španjolskom na rasporedu je u 20 sati, dok je meč s Egiptom (28. lipnja) u 18 sati.

Pozvano 18 igrača

Izbornik Hrvoje Horvat prvobitno je pozvao 18 igrača na ovo okupljanje. Zbog ozljeda morali su otpasti Leon Šušnja, Nikola Grahovac, Luka Lovre Klarica i Borna Manci Mićević, pa su naknadne pozive dobili Gianfranco Pribetić i Marko Račić. S obzirom na to da je nekima sezona završena prije dva tjedna, a nekima u vikendu prije početka priprema, Miljenko Rak i njegov prvi suradnik Danijel Brajković imali su ozbiljnu zadaću dovesti cijelu ekipu u optimalno stanje.

Svi igrači izdržali su te napore bez problema i ozljeda. Paralelno s tim, izbornik Hrvoje Horvat radio je na ponavljanju i uigravanju osnovnih detalja iz igre hrvatske reprezentacije kakvu on ima u svojoj viziji. Svi su igrači, a tu je mnogo debitanata, bez većih problema usvojili te zahtjeve i pokazali nevjerojatnu upornost da se što prije uklope u sve igračke zamisli izbornika.

Španjolska taktički savršena, Egipat fizički moćan

"Ovi mladi dečki daju sve od sebe, nije im lagano jer je kraj lipnja, ali motiv je ogroman. To se vidi po treningu i kad igramo na dva gola, oni su maksimalno fokusirani i trude se slijediti moju ideju. Što više treniramo, vidim da je okupljanje bilo svrsishodno. Kad vidim koliko rade, ne bi bilo loše da se oformi i B reprezentacija. Biti A reprezentativac se uči, tu ima jako puno novih stvari, s kojima se oni nisu susreli", rekao je izbornik Hrvoje Horvat.

Potom se osvrnuo na susrete sa Španjolskom i Egiptom.

"Španjolska je taktički savršena, a Egipat dominira fizičkom snagom i 60 minuta drži visoki tempo. Španjolci su europski prvaci i u punom su treningu jer se spremaju za Olimpijske igre. Čeka nas iskusna ekipa, koja je od europskih reprezentacija najdulje na okupu. Oni kažnjavaju svaku grešku i upravo zbog toga želimo da naša mlada momčad igra ovako jake utakmice da vidimo koliko smo daleko od najvišeg nivoa", zaključio je.

Pročitajte više