Izbornik Hrvatske o boksu Luke Pupeka: "Nije mi jasna koncepcija stvaranja te karijere"

Foto: Screenshot HRT

LUKA PUPEK, nepoznati borac čije borbe u prime timeu prenosi HRT, a počasno sponzorira predsjednica Kolinda, u petak navečer u Johannesburgu je nokautom u drugoj rundi izgubio meč od stanovitog Maono Allyja iz Tanzanije. I dok HRT, koji financiraju porezni obveznici, u posljednje vrijeme ostaje bez svih iole značajnijih sportskih prijenosa, za borbu anonimnog Pupeka imao je sredstava i to u udarnom terminu.
 
 
 
Sin nekad moćnog poduzetnika Marija Pupeka dobio je teške batine u Južnoafričkoj Republici u borbi za prilično nevažnu titulu. Još ranije smo pisali o raznim malverzacijama u organizaciji i realizaciji njegova prošlog meča za pojas mediteranskog WBC prvaka. I tada ga je HRT, čiji je logo u petak bio vidljiv u jednom od kuteva ringa, prenosio u prime timeu.
 
Boksački trener i hrvatski izbornik Leonard Pijetraj također se osvrnuo na slučaj neobične karijere Luke Pupeka.
 
''Nije mi jasna njihova koncepcija stvaranje te karijere. Ne mogu ih kritizirati. Volio bih s njima popričati. Žao mi je što se s dosta negativnosti pričalo o njegovoj borbi koju je izgubio prije nekoliko dana. Želim mu puno sreće da krene pravim putem pa da možda krene ispočetka'', rekao je Pijetraj za Z1.
 
Za razliku od Pupeka, Filip Hrgović bavi se ozbiljnim, profesionalnim boksom i pobjeđuje. Iako se s hrvatskim brončanim olimpijcem nije razišao na lijep način, a dugo su surađivali, Leonard Pijetraj svom nekadašnjem štićeniku želi puno sreće u profesionalnoj karijeri.
 
''Odabrao je svoj put i želim mu da dođe do onoga što toliko želi, a to je titula prvaka svijeta. Bit će jako teško, ali sretno mu bilo'', rekao je Pijetraj.
 

Pročitajte više