ZANIMLJIVOSTI

Izbornik Nikaragve nogometaše ulovio s prostitutkama: "Pa samo se zabavljamo"

NA Jamajki se ovih dana igra Gold Cup, nogometno prvenstvo Sjeverne i centralne Amerike. Natječe se 16 momčadi podijeljenih u četiri skupine, a glavni favoriti su Meksiko i SAD. Ipak, u centru pažnje našla se Nikaragva.

Nogometaši koje vodi izbornik Henry Duarte otvorili su natjecanje porazom 4:0 od Kostarike pa su se pokušali utješiti tako što su si u hotelsku sobu pozvali prostitutke. 

Duartea je o neželjenim gošćama obavijestilo osoblje hotela, a on je onda odlučio sam provjeriti o čemu se točno radi. 

"Ljudi iz noćne hotelske smjene probudili su me u jedan ujutro. Kad sam pokucao na vrata sobe Carlosa Montenegra, otvorila mi je jedna od njegovih gošći i rekla da je sve pod kontrolom. Ušao sam u sobu, a igrač me uvjeravao kako se samo malo zabavlja i da ne vidi u čemu je problem. Slično priču čuo sam i od Carlosa Chavarrije", rekao je Duarte za lokalnu televiziju:

"Marlon Lopez me pustio u sobu, a kada sam ušao, iz kupatila je izašla njegova gošća i ljubazno me pozdravila. Tad je već bilo dva iza ponoći. I njemu i ostaloj dvojici sam rekao isto: 'Dečki, opustite se. Nitko vam ne može zabraniti da se zabavljate kako god vam volja. Ako želite, nastavite pa se naspavajte koliko vam treba, a kad se probudite, pakirajte svoje stvari i mičite se iz hotela. Više niste članovi ove reprezentacije'". 

Izbornik Nikaragve istaknuo je da je jako razočaran ponašanjem svojih nogometaša. 

"Chavarria ima 25, Lopez 26, a Montenegro 28 godina. Nisu više klinci koji se tek trebaju naučiti profesionalizmu i odgovornosti nego su, ili bi bar trebali biti, odrasli ljudi, formirane osobe. Ništa, nastavljamo bez njih. Do kraja prvenstva bit ćemo s 20 igrača u kadru", zaključio je Duarte.

Pročitajte više