Izbornik Španjolske: U prvoj utakmici s Hrvatskom nismo bili pravi, ali sad ćemo biti

Foto: EPA

ŠPANJOLSKA je protivnik naše reprezentacije u finalu EP-a u vaterpolu, koje se igra u Hrvatskoj. Furija je u polufinalu svladala Italiju rezultatom 7:4 i tako izborila finale. Briljirao je vratar Unai Aguirre s čak 14 obrana, a gotovo 20 minuta nije primio pogodak.

Vratar španjolske vaterpolo reprezentacije, nakon polufinalne pobjede nad Italijom, rekao je da je njegovoj reprezentaciji cilj osvajanje Europskog prvenstva: "Obrana je bila nevjerojatna od prve minute. Jedinstvo i želja da se obrane vrata bili su tako snažni. Bilo je stoga lijepo igrati u ovoj utakmici, baš sam jako uživao", izjavio je 21-godišnji Aguirre u obraćanju medijima.

"Tijekom čitave utakmice bili smo usredotočeni, ni u jednom trenutku nisam sumnjao u našu pobjedu. Sada jedva čekam iduću utakmicu. Izazov nam je bio stići do finala, to smo ostvarili, a sada nastavljamo kako bismo došli do konačnog cilja, zlatne medalje", poručio je Aguirre.

Izbornik Španjolske: Protiv Hrvatske u prvoj utakmici nismo bili pravi, ali sad ćemo biti

Španjolskoj je ovo četvrto finale na Europskim prvenstvima te se nada prvom zlatu. Dosad je gubila u finalima 1991., 2008. i 2020. godine. "Jako sam sretan jer smo napravili važan korak, ali još ne i posljednji", rekao je španjolski izbornik David Martín nakon pobjede nad Italijom. "Sada se moramo odmoriti od ovog napora", dodao je.

Španjolska i Hrvatska odigrale su prvu utakmicu na ovom prvenstvu u skupini u Dubrovniku, koja je završila 9:9, nakon čega je Hrvatska slavila boljim izvođenjem peteraca. "Znali smo da nismo pravi u tom prvom tjednu prvenstva te da je važan ovaj drugi tjedan", izjavio je Martín uoči finala koje se igra u utorak u Zagrebu.

Bolju Španjolsku u finalu očekuje i igrač Alberto Munarriz: "Svaka je utakmica svijet za sebe. Ova Španjolska bitno je drugačija od one koja je stigla u Dubrovnik. Kada dođeš na turnir, prvo moraš dobiti osjećaj te se malo po malo priviknuti. Ključno je popraviti te male greške s početka, a to smo ostvarili u kasnijim utakmicama, pa sada sve funkcionira dobro."

Pročitajte više