Izbornik Srbije: Ovo nije trenutak za priču o Jokiću

Foto: EPA

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije plasirala se pobjedom 95:86 protiv Kanade u finale Svjetskog prvenstva u košarci. Kanađani su uoči utakmice bili favoriti na kladionicama, ali Srbija je cijelu utakmicu vodila te na kraju stigla do pobjede. Nakon utakmice oglasio se izbornik Srbije Svetislav Pešić.

"Shai je još mlad, treba mu iskustva"

"Veoma sam ponosan na momčad, velika pobjeda. Odigrali smo sjajnu utakmicu, najbolji smo defenzivni tim. Pokazali smo da znamo igrati u napadu, tranziciju. To je bio ključ. Drugo, veoma smo dobro igrali jedan na jedan obranu protiv Shaija, jednog od najboljih igrača koje sam gledao u karijeri. Mlad je, treba mu još malo iskustva. Za naš tim je on bio dodatna motivacija da ga izbacimo iz igre.

Dodao bih da obrana počinje od Milutinova i visokih igrača. Od nekoga mora početi, pa se onda kao jedan lanac nastavlja. Ako jedna karika pukne, to je gotovo. Uvijek je najvažnija obrana vanjskih igrača. To igrači znaju. Ovi visoki igrači koji nakon toga dolaze u šansu da igraju dobru obranu, daju ogromno povjerenje bekovima, kao što je to slučaj s Avramovićem, Bogdanovićem...

S velikim samopouzdanjem mogu igrati obranu protiv igrača kakav je Shai. Tako da ne bih ja govorio o tome. On je to pokazao i u Partizanu. To je njegov put, njegov način kako igra. Svi su priznali to... Igrao je fantastičnu obranu, Dobrić je postigao danas 16 poena. Mi pričamo o obrani, a ovdje stoji da je to postotak od 62% uspješnosti", rekao je Pešić.

"Jokić će uvijek biti dio tima"

"Što se tiče Jokića, ne znam je li ovo trenutak da se priča o njemu. Jokić će uvijek biti dio tima, on je najbolji igrač na svijetu u ovom trenutku. Sada nije vrijeme da se priča o Jokiću, nego o timu", zaključio je srpski izbornik.

Pročitajte više