KOŠARKA

Izbornik Srbije: Svi se na pogrešan način borimo za Nakića, on će sam odlučiti

Foto: Twitter

MVP juniorske Eurolige i igrač Real Madrida Mario Nakić odlučio je da će nastupati u dresu reprezentacije Srbije unatoč ponudama reprezentacija Hrvatske i Španjolske, prenijeli su jučer gotovo svi regionalni mediji.

Istog dana na internetu se pojavila i fotografija mladog košarkaša i izbornika Srbije, kao i njegova izjava, ali i izjava predsjednika tamošnjeg saveza Predraga Danilovića.

Hrvatski izbornik o klincu koji je odabrao Srbiju: "Možda je i bolje ovako"

Ipak, izbornik Srbije Aleksandar Đorđević u subotu je na Twitteru demantirao da je mladi košarkaš definitivno odabrao reprezentaciju Srbije.

"ŠTO bude odlučio i KADA se bude odlučio, siguran sam da će mladi igrač Mario Nakić to javno i reći... ovako se samo navijački 'prevode' naši obiteljski, prijateljski odnosi i lijep Marijev odgoj... na pogrešan način se svi zajedno borimo za njega u interesu srpske košarke", napisao je Đorđević pa dodao:

"Nadajući se da će jednog dana, između ostalog i zbog razumijevanja i ljubaznosti svih nas i naše javnosti, Mario odlučiti igrati za našu reprezentaciju, mi čekamo i dalje..."

Mario je inače sin proslavljenog hrvatskog košarkaša Ive Nakića.

Nakić je rođen prije 17 godina u Beogradu. Otac Ivo trostruki je prvak Europe. Dva puta se penjao na krov Europe s Cibonom (1985. i 1986.) i jednom s Partizanom (1992.). Upravo je ta titula osvojena u Istanbulu ratne 1992. Ivu Nakića pretvorila u jednu od najtragičnijih figura hrvatskog sporta. Nakić je Hrvat rođen u Rijeci, košarkaški se etablirao u Zagrebu, a onda je otišao u Beograd. Vukovar je već bio pao, trećina Hrvatske je bila okupirana, a rat je već plamtio i u BiH kad je Nakić u dresu Crno-belih podigao pehar europskog prvaka. Mnogi u Hrvatskoj mu to nisu oprostili. Nakić je u Hrvatskoj bio izdajnik, a u Beogradu neprijatelj. Odlučio se vratiti u Hrvatsku iste te 1992. Potpisao je za Cibonu, ali povratak nije bio najsretniji. Vlastiti navijači su mu zviždali i vrijeđali ga kad bi primio loptu, a izvan dvorane nitko se s njim nije želio družiti.

U Beogradu neprijatelj, u Zagrebu izdajnik

''Prva dva mjeseca sjedio sam u Amadeusu. Nitko nije sa mnom htio popiti kavu. Dečki su u svlačionici prema meni bili super, no nakon treninga nisu se željeli družiti. No ne zamjeram im, danas smo si dobri'', prije nekoliko godina otkrio je Nakić pa je objasnio zašto nije napustio Beograd u trenutku kad je svima bilo jasno da se sprema krvava kupka:

''Zbog sankcija je Partizan kao domaćin igrao u Madridu. Odigrat ću tih par mjeseci i otići, rekao sam samome sebi. Imao sam 1991. ponudu da idem, no tamo sam dobio pravu priliku, napravio karijeru, pa sam htio biti korektan prema klubu. No i tamo sam nadrljao. Morao sam vratiti stan.''

Pročitajte više