Izbornik Walesa euforičan: "Sanjali smo noći poput ove"

Foto: Hina

CHRIS COLEMAN, izbornik Walesa, bio je euforičan nakon povijesne pobjede s 3:1 nad Belgijom i plasmana u polufinale Europskog prvenstva.

> Debitanti s mudima

"Znao sam da se moji igrači mogu suprotstaviti bilo kojem suparniku. Branili smo se kao vojnici, naša je izvedba bila fantastična. Ovaj čitav Euro je iskustvo koje još nismo doživjeli. O noćima poput ove sanjate i nikada ne znate hoćete li biti te sreće da ih i doživite. Najveći izazov nije protivnik, već mi sami. Ne bismo bili zabrinuti kada bismo dali sve od sebe i izgubili", rekao je Coleman, koji je razočaran jer sjajni Aaron Ramsey neće moći igrati u polufinalu 6. srpnja u Lyonu protiv Portugala zbog žutih kartona.
> Wales slavi i tuguje: U polufinalu bez najboljeg igrača
 
> Čovjek bez kluba heroj Walesa
 
Junak pobjede je Hal Robson-Kanu, koji je u 55. minuti donio vodstvo Walesu nakon majstorije kojom je okrenuo tri igrača Belgije i zabio.
 
"Bili smo autsajderi čak i u kvalifikacijama, ali smo znali kakvu kvalitetu posjedujemo. Protiv Belgije smo se držali našeg plana igre. Obrambeno možemo biti čvrsti kao stijena, a u napadu imamo svjetske klase. Kada se to spoji, onda imamo dobre izglede protiv bilo koga", kazao je Robson-Kanu.
> Video iz svlačionice: Pogledajte kako je plesao jedan od heroja Walesa
 
> REAKCIJE Nogometni svijet divi se Walesu
 
Wales je debitant na završnicama europskih prvenstava, a jedini dosadašnji nastup na nekom velikom natjecanju imao je na svjetskom prvenstvu 1958. godine u Švedskoj kada je stigao do četvrtfinala.

Pročitajte više