"Iznosi loptu kao Terry, brz je kao Ferdinand, ali nema ono što je imao Vidić"

Foto: Guliver Image/ Getty Images

BIVŠI reprezentativac Engleske Jamie Redknapp nije skrivao oduševljenje govoreći o najskupljem braniču svijeta Virgilu van Dijku nakon njegove sjajne partije u pobjedi Liverpoola nad Wolvesima 2:0 u kojoj je nizozemski stoper postigao i zgoditak.

Čovjek u koga je Liverpool uložio nevjerojatnih 75 milijuna funti zasad se ističe i po Redknappu čini prvog favorita za najboljeg igrača Premiershipa.

"On je za mene tri u jedan. Kao da ste uzeli Vidića, Ferdinanda i Terryja i stavili ih u jedno tijelo, toliko je dobar. Čita igru, iznosi loptu kao što je to znao Terry raditi, zatim ima brzinu i reflekse nalik na Rija, rijetko ga tko može pretrčati ili izbaciti kada su u pitanju dueli jedan na jedan. Nema u potpunosti tu dozu agresivnosti poput Vidića, ali ima ratnički duh koji je krasio Nemanju. Odličan je u zraku i pravi lider na terenu", izjavio je Redknapp

I ranije se događalo da igrači Liverpoola osvajaju individualna priznanja, npr. Mohamed Salah i Luis Suarez, ali trofej je uvijek izmicao iz prstiju igrača Redsa.

"Da bi postao najveći kao ovi divovi koje sam nabrojao, trebat će mu trofeji. Trofej poput Lige prvaka i Premiershipa. On je jedini igrač za koga nemaju zamjenu i ne smiju dopustiti da se ozlijedi", završio je Englez.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više