Jakirović: Ma, nema kalkulacija. Od prve minute idemo punim gasom

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMO u četvrtak u 21 sat na Maksimiru dočekuje Ballkani u odlučujućem susretu 6. kola skupine C Konferencijske lige. Momčadi Sergeja Jakirovića dovoljan je i bod za prolazak, a nikako ne može biti prva u skupini jer je tu poziciju odavno osigurala Viktoria Plzen. Kosovarima za prolazak igra samo pobjeda. Evo što su Dinamov trener i Martin Baturina rekli na press-konferenciji uoči utakmice.

"Očekuje nas jako važna utakmica, ključna za prvi cilj, a to je prezimljavanje u Europi. Očekujem da se prezentiramo maksimalno ozbiljno, da budemo taktički disciplinirani. Znam da nam paše i remi, ali ne može se igrati na remi, nego idemo na pobjedu i tako ćemo se postaviti", rekao je Jakirović u uvodu.

"Atmosfera je dobra. Nanizali smo dosta pobjeda i tako ćemo igrati i sutra jer se na remi ne može igrati. Moramo izravnati račune za onu prvu utakmicu", rekao je Baturina.

Jeste li riješili sve dvojbe oko sastava?

Jakirović: Jesmo. Branit će Zagorac, a Baturina se oporavio od viroze i ovog tjedna normalno trenira.

Kakvo je zdravstveno stanje?

Jakirović: Nema Drmića. Bio je u Njemačkoj, na rehabilitaciji je, a svi ostali su, za divno čudo, na dispoziciji. Iako, pričekat ćemo jutro jer pušem na hladno ove sezone, često smo znali ostati bez igrača na dan utakmice.

Jeste li gledali snimke Ballkanija?

Jakirović: Pogledali smo nekoliko sekvenci. Oni čitave sezone igraju u uzlaznoj putanji i igraju dobro. Gube samo u Europi, a ovo zadnje što su izgubili bilo je zbog puno grešaka u predaji lopte zbog terena koji je bio loš. Ta ekipa igra dvije godine zajedno, ima jasne automatizme u igri i dobro napadaju prostor, osobito ako ih se ne pritišće na lopti. 

Dugo vas nije bilo, kako se osjećate uoči utakmice?

Baturina: Osjećam se dobro. Uhvatila me neka temperatura tri dana, sad treniram normalno i na dispoziciji sam. Nismo mi njih podcijenili u prvoj utakmici. Teren je bio loš, iako to nije opravdanje, bio je to loš dan. Ostao je gorak okus, izgubili smo i to nam je dodatni motiv za sutra.

Kako ćete krenuti u utakmicu?

Jakirović: Ma, krećemo punim gasom odmah, nemamo mi što kalkulirati. Nećemo čekati, to nema smisla. Igramo doma, pred našom publikom i želimo što prije zabiti gol i odvesti utakmicu na naš mlin. Oni su opasni i mogu te kazniti. Nama je u prvoj utakmici nedostajalo puno igrača, sutra će ih biti šest koji nisu igrali u Prištini.

Pročitajte više