Jakirović ostao bez važnog igrača. Evo kako će Dinamo danas igrati

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

DINAMO danas od 17 sati gostuje u Kranjčevićevoj kod Lokomotive u 31. kolu SuperSport HNL-a. Momčad Sergeja Jakirovića ima priliku prvi put ove sezone, barem do završetka utakmice Rijeka - Gorica (19:30), pobjedom zasjesti na prvo mjesto. Trenutačno zaostaje dva boda za Rijekom.

Lokomotiva je momčad s kojom se Dinamo ove sezone jako mučio. Jesenas je slavio na Maksimiru 2:1 onim opjevanim preokretom u sudačkoj nadoknadi, onda doživio debakl 0:3 na startu nastavka prvenstva, da bi u zadnjoj utakmici u Kranjčevićevoj odigrao samo 2:2.

Lokomotiva je prepuna motiva jer je Osijek jučer izgubio od Istre i igrači Silvija Čabraje imaju priliku prestići Osijek na četvrtome mjestu, koje vodi u Europu. Domaćini će biti oslabljeni neigranjem kartoniranog Duje Čopa, koji je u zadnje dvije međusobne utakmice zabio Dinamu tri gola, a domaćini imaju i sitnijih problema s ozljedama.

Problemi s kartonima

Ni Jakirović nije bez problema, a najveći mu je izostanak Maura Perkovića, standardnog stopera koji je protiv Varaždina dobio treći žuti karton. Njegov izostanak zahtijevat će neke rotacije u zadnjoj liniji, u kojoj će opet biti trojica.

Kevin Theophile-Catherine pomaknut će se na Perkovićevo mjesto, u sredini će biti Maxime Bernauer, a desnog stopera zaigrat će Stefan Ristovski. Lokomotiva nije pretjerano visoka momčad, u špici će joj biti Lirim Kastrati pa Jakirović želi s brzim igračima zaustaviti očekivane kontre domaćina.

Dinamo će ponovno igrati u sustavu 3-5-2, s dvojicom napadača, u kojem je puno opasniji nego dok je igrao 4-2-3-1. Jakirović je nakon Varaždina rekao da će se tako igrati do kraja sezone i nema baš nikakvog razloga da išta mijenja.

Jakirović jako zadovoljan novim sustavom

"Puno prilika koje stvaramo znači da dobro igramo u polju, da su igrači pohvatali mehanizme i linije kretanja na kojima inzistiramo. Volio bih da još više akcija završavamo udarcem na gol jer imamo nekoliko igrača s jako dobrim udarcem.

Drago mi je zbog Baturine i Vidovića da su to prezentirali na najbolji način protiv Varaždina. Volio bih da prilike pretvorimo u golove jer kada se sjetimo jesenskog dijela i koliko smo zbog promašaja ispustili bodova, pušemo i na hladno", rekao je u najavi susreta.

U napad se vraća Kulenović

U ostatku momčadi promjena neće biti. Na bokovima će ponovno biti Gabriel Vidović i Dario Špikić. Jakirović nije pretjerano zadovoljan kako "wing backa" igra Takuro Kaneko pa je Špikić trenutačno u prednosti. Za očekivati je da će u drugom poluvremenu na lijevoj strani minutažu dobiti i Takuya Ogiwara. U sredini će biti Martin Baturina i Petar Sučić, a iza njih će standardno operirati Josip Mišić.

Protiv Varaždina je u napadu, uz Brunu Petkovića, igrao Fran Brodić, a protiv Lokomotive će se u momčad vratiti Sandro Kulenović. On i Petković jako dobro funkcioniraju u paru, Kulenović je počeo zabijati i to će biti postava s kojom Jakirović u Kranjčevićevoj ide po prevažna tri boda.

Pročitajte više