Jakirović otkrio Dinamov plan za Betis: Nemamo drugog recepta

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMO u četvrtak od 18:45 na Maksimiru brani 1:0 protiv Betisa u play-off knock-out rundi Konferencijske lige. Hrvatski prvak nada se prolasku u osminu finala UEFA-inog natjecanja nakon sjajnog rezultata u Sevilli, a uoči te utakmice presicu je održao trener Sergej Jakirović.

Jakirovićev plan

"Ne očekujem lakšu utakmicu bez obzira na našu prednost od 1:0. Očekujem da će se Betis mobilizirati i da će nas pokušati od prve minute napasti i pritisnuti. No i mi imamo svoj plan igre, vidjeli smo tamo da možemo većinu utakmice držati posjed, da možemo biti puno mirniji na lopti u završnici. 

Morat ćemo biti još okomitiji i brži, a u fazi obrane plitki i kompaktni, pogotovo na bokovima da igramo odgovornu igru dva na dva, to je Betisov forte i oni to cijelo vrijeme pokušavaju, naravno, i preko lutalice Fekira, kojeg ćemo morati staviti pod kontrolu, on daje impuls cijeloj toj momčadi. Vraća im se Bakambu, gledali smo ga protiv Alavesa, dobar igrač, morat ćemo obratiti pažnju na njega u smislu brzine i napada na prostor."

Jakirović je rekao da će Dinamo igrati slično kao i prošlog četvrtka: "Nema drugog recepta kad igrate protiv ekipe dobre na lopti. Moramo biti maksimalno gusti i čvrsti. Volio bih da smo još čvršći u nekim dijelovima utakmice. Vidjeli smo da se može igrati s njima. Oni će morati više riskirati, a na nama je da iskoristimo prostor."

Ogiware nema protiv Betisa

Protiv Betisa neće biti Japanca Takuya Ogiware: "Ogiwara je out za ovu utakmicu, a radimo sve da ga osposobimo za nedjelju.. Oni treniraju dobro, cijela momčad trenira dobro. Sad smo u ritmu s većinom regeneracijskim treninzima, samo oni koji su manje igrali imaju kompenzacijski trening.

Volio bih da su naša krila konkretnija, ali tu mora momčad pomoći. Kad ih dovedemo u situacije jedan na jedan imaju maksimalnu slobodu, makar izgubili loptu tad trebaju napraviti višak i razliku. To je današnji nogomet.

Dinamo u nedjelju već igra derbi protiv Rijeke: "Imamo 68 sati, igramo u nedjelju u 15 sati. Nadam se da ćemo biti. Želim da sutra odigramo maksimalno, ne preskačemo utakmice, svaka je utakmica u Dinamu važna."

Pročitajte više