Jakov Fak će ipak nastupati za Sloveniju!?

NAJBOLJI hrvatski biatlonac, osvajač brončane olimpijske medalje na ZOI Vancouver 2010., Jakov Fak zatražio je ispisnicu iz Hrvatskog biatlonskog saveza. Istovremeno Hrvatski olimpijski odbor (HOO) nije zaprimio niti pismeni niti usmeni zahtjev Jakova Faka o istupanju iz HOO-ovih razvojnih programa.
 

U svjetlu novih događanja, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša izjavio je:

"Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski biatlonski savez poduzeli su sve što je u granicama naših mogućnosti. Jakov Fak je kod nas imao isti tretman kao i olimpijac Ivica Kostelić; osigurali smo mu sve potrebne uvjete, a u okviru naših kriterija i propisa. Imao je tretman vrhunskog sportaša, olimpijca, osigurali smo mu sponzore, a na jesen je trebao potpisati ugovor s još nekim sponzorima, no to sve očito nije bilo dovoljno."

Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski biatlonski savez zahvaljuju Ministarstvu obrane RH i ministru Branku Vukeliću te načelniku Glavnog stožera OS RH generalu zbora Josipu Luciću na svemu što su učinili vezano uz zaposlenje Jakova Faka u Hrvatskoj vojsci, a što niti jednom drugom hrvatskom sportašu u našim razvojnih programima nije osigurano.

 
„Kako smo znali da Jakov želi nastaviti suradnju s trenerom Urošom Velepecom, razgovarali smo i sa Slovenskim skijaškim savezom, u okviru kojeg djeluje biatlonski odbor, i ponudili ugovor o suradnji kojim bi dodatno platili trenera, no oni su takvu mogućnost odbili i nisu htjeli takvu vrstu sporazuma“, rekao je Mateša.
 
Hrvatski olimpijski odbor želi zahvaliti Slovenskom olimpijskom odboru i predsjedniku Janezu Kocijančiču na više nego korektnom ponašanju koje je bilo u skladu s Olimpijskom poveljom, što se nažalost ne može reći za Slovenski skijaški savez koji je bio apsolutno nekorektan.

Pročitajte više