Japanac koji je izbacio Dodiga presudio i Wawrinki, u polufinalu ga čeka Tipsarević

NA ATP turniru u Chennaiju u polufinalu neće nastupiti prva četiri nositelja. Trojica su izborila nastupe u subotu, a jedini koji u tome nije uspio je Švicarac Stanislas Wawrinka.

Njega je sa 6-4, 6-4 pobijedio japanski tenisač Go Soeda, igrač koji je ranije bio koban i za hrvatskog predstavnika Ivana Dodiga. Novi suparnik Soede je prvi nositelj, srpski tenisač Janko Tipsarević, koji je morao igrati tri seta protiv Belgijanca Goffina. Na kraju Tipsarević nije morao strahovati za poraz jer je pobijedio 6-2, 3-6, 6-2.

No, sasvim blizu ispadanja je bio drugi nositelj Nicolas Almagra. Protiv njega je Japanac Yuichi Sugita, 235. tenisač na ATP ljestvici, imao tri meč-lopte u tie-breaku drugog seta. No, niti jednu nije iskoristio, te je Almagro dobio tie-break za izjednačenje na 1-1 u setovima. Potom je Almagro pobjegao na čak 5-1 u trećem setu, ali time drama nije bila zgotovljena. Došao je Sugita do 5-4, kao i do break-lopte za 5-5... No, novi preokret se ipak nije dogodio. U polufinalu će Almagro igrati protiv Milosa Raonica.

 

ATP Chennai, četvrtfinale:

Tipsarević (1) - Goffin 6-2, 3-6, 6-2

Soeda - Wawrinka (3) 6-4, 6-4

Raonic (4) - Sela 7-6(4), 6-3

Almagro (2) - Sugita 4-6, 7-6(8), 6-4

Pročitajte više