Japanski as La Lige: Barcina akademija je pakao. Mlatili su me šakama

Foto: EPA

TAKEFUSA KUBO (22), sjajno, omaleno (1,73) i vižljasto desno krilo Real Sociedada i reprezentacije Japana, briljira u La Ligi. Nedavno je zaludio Bernabeu i pokazao da se Real Madrid olako odrekao vrhunskog igrača. No isto je napravila i Barcelona, ali dok je Take još bio dijete. 

Bernabeu slavi majstora kojeg se Real lako odrekao

Nakon što je u prve četiri utakmice sezone u La Ligi postigao tri i namjestio jedan gol, u velikom stilu se predstavio prije dva tjedna u Madridu. Take je izluđivao zvijezde domaćina, a Bernabeu je podigao na noge akcijom i potezom protiv Realove legende. Toniju Kroosu je provukao loptu kroz noge i pobjegao mu, nakon čega ga je Nijemac mogao zaustaviti samo faulom.

Kubo je došao u Real prije četiri godine, ali je sve vrijeme bio na posudbama. Baski su ga prošle godine kupili za 6.5 milijuna eura, a on je protiv Real Madrida pokazao zašto ga Transfermarkt procjenjuje na četiri puta više. U 135 nastupa u La Ligi ima 19 golova i 15 asistencija. 

Kao dijete je oduševljeno došao u Barcelonu. Nije znao da ga čeka pakao

No Takeova španjolska avantura počela je prije 12 godina u Barceloni. Tri i pol godine u glasovitoj akademiji La Masiji bile su mu pakao. Otkrio je to u intervjuu Shunsukeu Nakamuri, još jednom japanskom nogometašu proslavljenom u Europi. "Kada sam napunio tek 10 godina, Barcelona me pozvala u La Masiju nakon što sam uspješno prošao probu. Bio sam van sebe od sreće jer sam pod svaku cijenu htio u La Masiju.

Tek kasnije sam shvatio da je ono što sam tamo proživio bilo doslovno 'pod svaku cijenu' jer ja sam je previsoko platio. Bio sam najniži u spavaonici u kojoj je bilo puno dječaka. Osim toga, mnogi dečki su imali jaču osobnost od mene. Od početka su me gledali s visoka i bojao sam se da ću propasti.

"Ne želim pričati detalje..."

Davao sam sve od sebe da me ne zlostavljaju, ali to mi nije uspijevalo jer sam bio prenizak. Veći dečki su me mlatili šakama. Ne želim pričati više o tome jer je okruženje u La Masiji bilo grozno", ispovjedio se Take, ali završio u pozitivnom tonu: "Želim vam reći da ćete uspjeti ako budete naporno radili."

Pročitajte više