Japanski junak: Hrvati znaju igrati ovakve turnire. Ne očekujte lijepu utakmicu

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA reprezentacija u ponedjeljak u 16 sati protiv Japana igra osminu finala Svjetskog prvenstva. Momčad Zlatka Dalića ima dan više odmora od Japanaca koji su se jako istrošili u pobjedi 2:1 protiv Španjolske koja im je donijela prvo mjesto u teškoj skupini, u kojoj su još bili Kostarika i Njemačka koje su ispale.

Iako su imali samo 17.7 posto posjeda, Japanci su protiv Španjolske pokazali da nikad ne odustaju i s dva gola u tri minute na početku drugog poluvremena su okrenuli utakmicu. Junak je bio Ritsu Doan koji je ušao na poluvremenu i zabio sjajan gol za 1:1.

Zabio i Nijemcima i Španjolcima

Freiburgov napadač pravi je džoker Hajimea Moriyasua. Ušao je u igru 20 minuta prije kraja utakmice s Njemačkom u 1. kolu i zabio gol za 1:1 u pobjedi 2:1, a donio je prevagu i protiv Španjolske. S dva gola najbolji je strijelac Japana na ovom turniru.

"Naravno da bih više želio počinjati utakmice, ali nemam ništa protiv ulazaka s klupe. To sam radio i zabijao u PSV-u, a mi imamo jako puno igrača koji su s klupe u stanju promijeniti tijek utakmice", rekao je Doan uoči osmine finala pa se osvrnuo na Hrvatsku:

"Hrvatska je tvrda, čvrsta i odlučna momčad. Spremni su za težak rad da bi došli do rezultata, a to su pokazali prije četiri godine u Rusiji. Prepuni su iskusnih igrača koji znaju kako se igraju ovakve utakmice. Ne očekujte lijepu utakmicu".

Pročitajte više