KSW

Javio se tim Slovenca napadnutog na KSW-u: Napadnuti smo i u restoranu

Foto: Screenshot/Twitter

NAKON tučnjave na priredbi KSW 58 u kojoj su se sukobili Slovenac Uroš Jurišić i Rus Šamil Musajev stigle su nove reakcije, a ovaj put iz slovenskog tima.

Podsjetimo, Musajev je pobijedio sudačkom odlukom Slovenca, nakon čega je došlo do nevjerojatnog incidenta. Musajev i Jurišić krenuli su jedan prema drugom u ringu i nešto kratko pričali, nakon čega je Rus podigao Jurišića, srušio ga te ga počeo tući na podu.

Soldić i Dijaković okrivili Slovenca

Sve je prokomentirao hrvatski borac Roberto Soldić koji je okrivio Slovenca.

"Gledam snimke i po svemu vidim da je kriv mali Slovenac koji je započeo naguravanje jer nije mogao primiti poraz, a njegov tim je jadan jer su tvrdili da su oni bili napadnuti", napisao je Soldić na Facebooku.

Potom se pojavila nova snimka koja pokazuje da je Jurišić prije Musajevljeva napada rukom u lice odgurnuo Rusova menadžera Ivana Dijakovića koji se brine i o Soldićevoj karijeri.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SUKOB NAKON BORBE

"U ovom videu možete točno vidjeti tko je zapravo započeo s agresijom nakon objave rezultata", napisao je Dijaković na Instagramu.

Reakcija bivšeg borca iz Srbije

Sada je stigla i reakcija Slovenaca koju je objavio Bojan Mihajlović, bivši borac iz Srbije koji se nalazio u timu Uroša Jurišića.

Sraman napad na Uroša Jurišića i njegov tim dogodio se nakon borbe na KSW 58 manifestaciji u Poljskoj. Nakon borbe...

Posted by Bojan Mihajlovic on Saturday, 30 January 2021

"Nakon borbe čovjek koji je bio u pratnji Šamila Musajeva prijeti Urošu Jurišiću. Nakon toga Bojan Mihajlović i Urošev tim pozivaju Ivana Dijakovića iz UFD Gyma da reagira, budući da su dobili pobjedu, da su u pitanju sportaši i da je borba gotova te da nema potrebe za tim. 

Dok je Ivan Urošu pokazao gestu prstom i nakon toga se samo sklonio i nije dalje sudjelovao. U isto vrijeme, nakon geste koju je i dagestanski borac pokazao nakon proglašenja, Uroš je prišao da pozdravi Musajeva nakon svega, što se vidi i po njegovom govoru tijela. 

On je vrhunski profesionalac i nije pokazao niti jedan agresivan pokret kojim bi ugrozio maloprijašnjeg protivnika. Musajev nesportski reagira i bez povoda ruši Uroša na pod gdje ga potom i udara. Nakon toga nastaje kaos. 

Naglašavamo da nitko iz Uroševog kuta nije udario nikoga u kavezu, samo su tijelom branili svog borca, jer su ga udarala trojica Dagestanaca, što se može vidjeti na snimkama. Zaista je čudno i da ga je udarao Abus Magomedov (veliki sportaš i PFL finalist) uz još dvojicu ljudi u odjelima. 

KSW organizaciji ne priliči da dozvoli nešto ovakvo na svojoj manifestaciji i nadamo se da će zbog nesportskog poteza o kojem naveliko pišu i domaći i strani portali Musajev biti kažnjen, jer pobjede se ovako ne ostvaruju! Posao boraca je da se bore i promoviraju meč - u tjednu borbe, na vaganju i u samom meču... Treneri služe da smiruju svog borca i motiviraju ga u meču te da ga bodre poslije eventualnog poraza ili pohvale poslije velike pobjede, ali nikako ne smiju dolijevati ulje na vatru! 

Da dodamo, nakon svih onih nemilih scena u KSW-ovom kavezu, nakon same borbe, kada je Musajev nesportski i nečasno napao Uroša Jurišića, još jedan incident dogodio se nekoliko sati kasnije.

Iako pozdravljamo i poštujemo Abusa i Šamila kao borce, ali ovo je samo nastavak njihove sramote. Šamil Musajev i Abus Magomedov napali su Uroša i njegov tim još jednom, u restoranu, kada su momci došli nešto pojesti i to platiti - Musajev je uzeo flašu kako bi udario Uroša. 

Još jednom, ponašali smo se krajnje profesionalno i nismo reagirali na provokacije i napade samo zbog dva momka iz našega tima koji se za svoje karijere bore kao lavovi, jedan u UFC-u i drugi u KSW-u. S druge strane, više od ovoga ne možemo, sljedeći put možda budemo primorani da se obranimo na svoj način", objavljeno je na Facebook stranici Bojana Mihajlovića.

Pročitajte više