MICHAEL SCHUMACHER

Javnost će uskoro prvi put vidjeti fotografije Schumachera nakon nesreće

Foto: EPA-EFE

SEDAM godina i mjesec dana prošlo je od stravične nesreće koja je zadesila Michaela Schumachera na skijanju u francuskim Alpama, a javnost bi uskoro napokon trebala saznati u kakvom stanju se nalazi nekada najbolji vozač Formule 1 na svijetu.

Naime, dvojac njemačkih kreatora, Michael Wech i Hanns-Bruno Kammertons, snimit će dokumentarac o velikanu Formule 1 koji će se jednostavno zvati "Schumacher." Vijest je potvrdila glasnogovornica obitelji, a osim presjeka njegovog života i karijere pričat će se o nesreći i redatelji će na raspolaganje dobiti fotografije Schumachera iz zadnjih sedam godina od nesreće.

Prvi put obitelj izlazi u javnost

Od tog nesretnog 29. prosinca 2013. godine jako se malo zna o Schumacherovu zdravstvenom stanju, a informacije najviše dolaze iz izvora bliskih obitelji, a ne od same obitelji.

Potvrđeno je kako će u dokumentarnom filmu pričati i uži članovi obitelji, Michaelova supruga Corinna, otac Rolf, kći Gina-Maria i sin Mick koji je nedavno izborio ulazak u Formulu 1. 

Schumacher je odmah nakon nesreće helikopterom prevezen u najbližu bolnicu, a tamo su doktori utvrdili kako je njegovo stanje kritično. Prevezen je u francuski Grenoble gdje je podvrgnut dvjema operacijama, a nakon toga je stavljen u induciranu komu kako bi se sačuvalo što više njegovih moždanih funkcija.

Ubrzo nakon toga, već 3. siječnja, na Michaelov rođendan, njegova glasnogovornica Sabine Kehm je okupljenim novinarima pred bolnicom u Grenobleu kazala kako obitelj neće reći ni riječi o Michaelovu stanju. To je stvorilo mnogo površnih informacija o njegovu stanju, čak i onu da je s godinama sam Michael od obitelji tražio da javnosti ne odaje informacije.

Pročitajte više