Jedan od najboljih igrača Nexea ide u Bundesligu

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

RUKOMETAŠ Nexea Tomislav Severec (25) od ljeta će postati novi igrač Hamburga, trenutno sedmoplasiranog kluba njemačke Bundeslige. Jedan od najboljih igrača našičkog kluba u ovoj sezoni tako će od iduće sezone igrati u najjačoj ligi svijeta, gdje će raditi s legendom hrvatskog rukometa Blaženkom Lackovićem, koji je u HSV-u pomoćni trener. Potpisao je ugovor do 2025. godine.

"Jako se veselim Bundesligi i Njemačkoj. Tamo želim steći nova iskustva. I sportska i životna. U studenom sam se prvi put čuo s Hamburgom, a onda sam nakon Božića u Hrvatskoj sreo Blaženka. Rekao mi je sve o momcima u momčadi, o klubu i gradu. Sve mi se jako svidjelo i bilo je više nego dovoljno da me uvjeri. Blaženko je odigrao veliku ulogu u mojoj odluci. Druge ponude nisam ni gledao jer sam znao da želim u Hamburg", rekao je Severec.

Severec je karijeru započeo u Umagu, a protekle četiri sezone proveo je u Nexeu. Ove godine njegova se uloga u momčadi povećala nakon što je Halil Jaganjac napustio klub pa je Severec postao prvi izbor na poziciji lijevog vanjskog. Bio je i na širem popisu Hrvoja Horvata za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo.

 

Pročitajte više