Najbolji igrač Rijeke: Gotovo je, odlazim!

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

RIJEKA je pobjedom 3:0 protiv Rudeša završila 2017. godinu, a pogotkom na utakmici protiv novog prvoligaša od Rujevice se oprostio Marko Vešović.
 
Crnogorski nogometaš, posljednje tri i pol godine ključni je i najbolji igrač Rijeke, ali odbija produžiti ugovor te ga Riječani moraju prodati. Njegov transfer u Poljsku je već dogovoren.
 
"Koliko ja znam, odlazak u Legiju je završen posao. Zadovoljan sam tim odabirom", rekao je 26-godišnji Vešović i dodao da je Rudešu zabio oproštajni gol za Rijeku. Navijači su ga ispratili ovacijama.
 
"Bile su to tri i pol turbulentne godine za mene. Posebno u početku. A onda se nekako prošloga ljeta sve posložilo. Osvojili smo duplu krunu, Atlantic kup, ušli u Europsku ligu, u polufinalu kupa smo, a u prvenstvu smo pri vrhu. Povijesna sezona. Sretan sam i ponosan, na neki način i tužan. Hvala svim navijačima, Armadi i svakom Riječaninu koji me poštuje. Ja sam na neki način postao Riječanin, preko djeda, oca i sada će mi se i kći roditi ovdje. Sretan sam."
 
Vešović je karijeru počeo u podgoričkoj Budućnosti iz koje je otišao u Crvenu Zvezdu. Zatim je potpisao za Torino, ali se u Italiji nije izborio za minutažu pa je otišao u Rijeku. 
 
Poljski mediji pišu da će Rijeka dobiti 400 tisuća eura odštete. U Legiji će ga voditi Romeo Jozak, nekadašnji direktor Dinama i hrvatske reprezentacije.
 
Navijači Rijeke pamtit će ga po velikom zalaganju u dresu kluba s Rujevice, ali i medijskim ratom s dinamovcima. "Iz kojeg džepa da izvadim Soudanija", "Napišite da je Rijeka prva, jebem li vam sve", "Izgubili smo od Dinama jer smo igrali pijani", samo su neke od njegovih koje su ostale upamćene nakon derbija Rijeke i Dinama.
 
 

Pročitajte više