UFC

Jedan od najboljih MMA boraca na svijetu: Ngannou će pobijediti Miočića

Foto: Guliver Image

GILBERT BURNS, brazilski MMA borac i trenutno drugi borac UFC-a po rankingu u welter kategoriji, dao je intervju u kojem je prognozirao kako će izgledati Jones u teškoj kategoriji, a usput se dotaknuo i Stipe Miočića.

Podsjetimo, Jones je sredinom prošle godine objavio da prelazi u tešku kategoriju. Napustio je pojas u poluteškoj kategoriji i izrazio želju da izazove Miočića već nekoliko puta. Burns smatra da to nije bila dobra odluka: "Mislim da je imao još puno jako dobrih suparnika u poluteškoj. Mogao se boriti protiv Adesanye, Blachowicza, Santosa ili nekog drugog. Svi u vrhu teške kategorije mi izgledaju kao loša opcija za njega."

Zatim se osvrnuo na prvi izazov: "Ne vidim za Jonesa put do naslova pored Francisa Ngannoua. Teško bi mu bilo i protiv Stipe, ali mislim da će ovaj put pobijediti Ngannou i da će Jones morati na njega. Zamislite da ga teško nokautira, što će mu to napraviti. Prvak si, neporažen cijelu karijeru, prijeđeš u drugu kategoriju i netko te tako razori."

Podsjetimo, predsjednik UFC-a Dana White je nedavno rekao kako će se revanš između Miočića i Ngannoua održati nešto kasnije od planirane priredbe u ožujku. Jones još uvijek nema ugovorenu borbu u teškoj kategoriji i UFC će mu vjerojatno dati pobjednika nove borbe između Miočića i Ngannoua.

Pročitajte više