Jedan od najboljih stopera svih vremena objasnio razliku između Messija i Ronalda

Foto: Twitter

RASPRAVA oko toga je li bolji Messi ili Ronaldo slična je onoj je li bolji Ferrari ili Lamborghini. Nekome se više sviđa jedan, nekome drugi stil, ali svi zajedno možemo biti sretni i zahvalni da živimo u vrijeme dvojice vjerojatno najboljih igrača u povijesti.

Jedan od njih, Lionel Messi, sinoć je sam pobijedio Chelsea 3:0 u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka, stigao do brojke od 100 golova u Ligi prvaka i ponovno očarao svijet.

Očarao je i Rija Ferdinanda koji je snimljen u studiju BT Sporta na Nou Campu kako oduševljeni slavi njegove golove, a jedan od najboljih stopera u povijesti nakon utakmice je vrlo jednostavno objasnio razliku između njega i Ronalda.

"Ronaldo izađe na teren i kaže 'dajte mi loptu u onim zonama u kojima mogu zabiti gol'. On je rođeni strijelac ubojica. Njega ne zanima ni ritam utakmice, ne zanima ga vraćanje do centra, on samo želi biti u pravom trenutku na pravom mjestu i u tome je briljantan. S druge strane, Messija ćete vidjeti na zadnjem veznom, kako osvaja lopte, odigrava duple paseve poigravajući se s protivnikom i čekajući pravi trenutak za završni udarac. On kontrolira ritam utakmice i to je osnovna razlika među njima", rekao je Ferdinand koji je s Ronaldom igrao u Manchester Unitedu, a protiv Messija je nastupio u finalima Lige prvaka 2009. i 2011. godine.

"Ni u jednoj od tih utakmica nisam mu bio ni blizu. Element iznenađenja kod Messija je nevjerojatan. Čuvaš ga, on primi loptu i ti očekuješ da će imati jedan dodir, a on te s dva, tri mala dodira potpuno izbaci. Nevjerojatno. U situacijama u kojima ostali nogometaši imaju malo zamućeni pregled utakmice, on konstantno igra u full HD rezoluciji", rekao je Ferdinand.

Duhovito je za kraj prokomentirao i Messijev fizički izgled.

"Ne očekuješ od tipa s takvom konstitucijom da igra tako dobro. Kad biste uzeli neki stroj u želji da napravite fizički savršenog nogometaša, sigurno ne biste napravili Messija. Napravili biste Ronalda. Nema nikakve logike da on s takvom građom radi to što radi na terenu", zaključio je Rio.

Pročitajte više