HRVATSKI NOGOMETAŠI

Jedan od najvećih trenera: Perišić me impresionirao protiv Liverpoola

Foto: Profimedia

ARRIGO SACCHI bio je trener i autor momčadi Milana (1987.-1991.) koju mnogi smatraju jednom od najvećih u povijesti, što je status koji se često navodi i uz njenog stratega. Trener koji je Milan vodio do dva europska naslova, a Italiju zatim do finala SP-a, sada je stručni komentator Gazzette dello Sport i dao je osvrt na prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka, Inter - Liverpool 0:2.

"Uvjeren sam kako rezultat nije realan i da je Inter zaslužio daleko više. Usprkos uvjerljivom porazu, mislim da prvak Italije ima veliku šansu proći ako na Anfieldu ponovi igru s Meazze, posebno i drugog poluvremena. Inter prije svega mora poboljšati presing, kako u pogledu toga da sam jače i češće pritišće protivnika, tako i u onom da bolje podnosi suparnikov pritisak.

Inter nije lošiji od Liverpoola u pogledu individualne kvalitete igrača. U tom smislu me najviše impresionirao Ivan Perišić. On je iznad svih u Interu, sjajan igrač. Odmah nakon njega moram istaknuti Brozovića, koji me skoro nikada ne razočara."

Pročitajte više