UFC

Jedini čovjek koji je pobijedio Jona Jonesa pozvao ga je na revanš

Screenshot: YouTube

MATT HAMILL jedini je čovjek u MMA karijeri UFC prvaka i po mnogima najboljeg MMA borca današnjice Jona Jonesa, koji je iz borbe s njim izašao kao pobjednik. Slavio je 2009. godine, a za Jonesa je to bio tek 10. nastup u karijeri, ali i tek četvrti od kada je stigao u elitnu promociju.

Jones je od tada nanizao 15 pobjeda i poništenu pobjedu protiv Cormiera do koje je došao, ali je komisija je kasnije preinačila rezultat zbog toga što je pao na doping testu. 

Nedavno je slavni UFC-ov komentator Joe Rogan postavio upitnik i na Jonesov poraz protiv Hamilla, popularni podcaster tvrdi da je pravilo zbog kojeg je Jones diskvalificiran u tom meču potpuno pogrešno.

Riječ je o pravilu koje se popularno zove "12 prema 6", a ta fraza označava smjer laktova (od gore prema dolje) kojim borac udara svog protivnika. Takvi udarci su zabranjeni i zbog toga je Jones borbu izgubio tako što je diskvalificiran. 

Nakon četiri uzastopna poraza Hamill se u posljednja dva nastupa vratio pobjedama u manjim promocijama i sada, devet godina kasnije, želi natrag u Octagon, a Jonesu nudi revanš.

"U tom meču nisam dobio batine kako se priča. Sada u posljednja dva nastupa imam dvije pobjede. Ne brinem se. Tada sam napravio grešku. Dopustio sam da me Jones baci na pod, a pritom sam slomio ključnu kost. Tako da sam imao tek jednu ruku za braniti se. Nisam se mogao maknuti s poda", napisao je Hamill na društvenim mrežama i dodao: 

"Imao sam tek jednu ruku za korištenje. Jednom rukom sam morao braniti laktove, a jedino me Jones u čitavoj karijeri srušio na pod. Ja imam izuzetno dobru obranu od rušenja, tako da bi u revanšu bili drugačije. Opaaaa, idemo odraditi ovo!!!".

Nije Hamill izdržao pa je bocnuo Jonesa sugerirajući da je tijekom meča 2009. godine bio na nedopuštenim sredstvima poručivši mu: "nadam se da ćeš biti čist ovaj put!".

Pročitajte više