NBA LIGA

Jehovin svjedok ipak se ne vraća u NBA, nije pomogao ni zov prstena

Foto: EPA

IAKO su se dvije najatraktivnije NBA momčadi - LA Lakersi i LA Clippersi - borile za njega, Darren Collison se predomislio i zasad se ipak neće vratiti iz mirovine, javlja ESPN.

Collison je 32-godišnji playmaker koji je 10 godina igrao u NBA ligi s prosjecima od 12,5 koševa i 5,0 asistencija, a prošle sezone bio je starter u Indiana Pacersima te je Bojanu Bogdanoviću pomogao da je uvede u doigravanje i nakon ozljede najboljeg igrača Victora Oladipa.

Na ljeto mu je istekao ugovor, pa iako se očekivalo da bi bez problema mogao dobiti ugovor na više od 10 milijuna dolara po sezoni, šokirao je NBA svijet iznenadnom objavom odlaska u mirovinu.

"Košarka mi je bila život od djetinjstva. Nisam mogao ni zamisliti da će mi nešto donositi veću radost. Pa iako još volim košarku, znam da postoji nešto važnije, a to su moja obitelj i moja vjera. Ja sam jedan od Jehovinih svjedoka i vjera mi znači sve. Toliko uživam volontirajući i pomažući drugima u ministrantskom radu. S tom se radošću ništa ne može usporediti. Zato sam odlučio završiti NBA karijeru", napisao je Collison proteklog ljeta u tekstu za The Undefeated kojim je objavio svoju odluku.

No iza Nove godine stigle su vijesti da se predomislio. ESPN je objavio da je Collison odlučio vratiti se u veljači u NBA ligi te da su mu LA Lakersi i LA Clippersi najpoželjnije destinacije. 

Igrom slučaja, oba kluba iz Los Angelesa, koja su ujedno i najveći favoriti Zapada, trebala su pričuvnog razigravača. Štoviše, prošlog je tjedna dvaput viđen u Staples Centru. Za jedan posjet se ne zna je li bio namijenjen Lakersima ili Clippersima, a jedanput su ga Lakersi ugostili na utakmici protiv Houstona, koju je pratio u društvu vlasnice kluba Jeannie Buss neposredno nakon isteka prijelaznog roka u kojem Lakersi nisu nikog doveli.

Međutim, Collison je u nedjelju obavijestio oba kluba da još nije spreman za povratak, ne precizirajući hoće li biti spreman za iduću sezonu ili ikad više.

U karijeri je Collison igrao za New Orleans, Indianu, Dallas, LA Clipperse, Sacramento, pa ponovno Indianu, u kojoj je proveo protekle dvije sezone s Bojanom Bogdanovićem.

Pročitajte više