Jelavić slab u drugom ovosezonskom porazu Rangersa

GLASGOW RANGERS pretrpio je drugi ovosezonski poraz u 20. kolu škotskog nogometnog prvenstva na gostovanju kod St. Mirrena. Bilo je 2-1 za domaćina. Iako je početak bio obećavajuć Rangers je s 2-1 poražen kod osmoplasirane momčadi škotske Premier lige. Lee Wallace doveo je momčad Allyja McCoista u vodstvo već nakon 11 minuta igre u prvom poluvremenu. Gosti su nastavili dominirati sve do 24. minute kada se dogodio ključan detalj koji je odredio daljnji tijek susreta.

Na hrvatskom reprezentativcu Nikici Jelaviću napravljen je prekršaj s desne strane Rangersova napada, a iz istog je, činilo se, Kyle Lafferty zabio za 2-0. No, glavni sudac svirao je prekršaj Leeja McCullocha kojem je nakon toga pokazao izravni crveni karton. McCulloch je u borbi za poziciju laktom u glavu pogodio obrambenog igrača St. Mirrena zbog čega je već nakon nepunih 25 minuta igre morao napustiti travnjak. Ostatak prvog djela protekao je u potpunoj dominaciji domaćih nogometaša čija se upornost konačno isplatila u 44. minuti. Australac Aaron Mooy prošao je sretno pored trojice obrambenih igrača Rangersa, a onda je topovskim udarcem lijevom nogom pogodio gornji desni kut gostujućih vrata.

Rangers se grčevito branio da izdrži do poluvremena barem s neriješenim rezultatom, a onda je uslijedio, pokazalo se na kraju, pobjednički pogodak. Jelavić je izgubio loptu uz aut-liniju 35 metara od svog gola, Paul McGowan odlično je utrčao u prazan prostor, primio loptu, te neobranjivo pogodio desni donji kut Rangersova gola u drugoj minuti sudačke nadokande za vodstvo St. Mirrena. U nastavku utakmice gosti su i s igračem manje bili bolja momčad, ali nisu uspjeli doći do izjednačenja.

Najbolju priliku za to imao je Jelavić koji je u 55. minuti propustio realizirati jedan na jedan situaciju s golmanom St. Mirrena. Lijevom je nogom pucao pored gola. Do kraja utakmice gosti su ostali i bez Rumunja Dorina Goiana koji je u razmaku od 15-ak minuta sakupio dva žuta kartona. Jelavić je odigrao svih 90 minuta utakmice, baš kao i bosansko-hercegovački reprezentativac Saša Papac. Celtic eventualnom pobjedom protiv Kilmarnocka, u susretu koji je u tijeku, može doći na samo bod zaostatka za Rangersom kojeg za četiri dana dočekuje na svom Celtic Parku.

Celtic uoči Old Firma na bod od Rangersa!

Nogometaši Celtica iz Glasgowa iskoristili su kiks Rangersa u 20. kolu škotskog Premiershipa, te se 2-1 domaćom pobjedom nad Kilmarnockom gradskim rivalima približili na samo bod zaostatka. U srijedu navečer, 28. prosinca, na Celtic Parku će domaća momčad u drugom Old Firmu sezone dočekati Rangerse i eventualnom ih pobjedom prestići na ljestvici prvi put nakon četvrtoga ovosezonskog kola.

Raniji su poraz (2-1) nogometaša Allyja McCoista kod St. Mirrena Celticovi igrači kapitalizirali istovjetnom domaćom pobjedom nad Kilmarnockom. Do pobjede ih je s dvama pogocima predvodio grčki centarfor Georgios Samaras. Bila je to osma uzastopna pobjeda momčadi Neila Lennona u škotskom prvenstvu.


Škotski Premiership, 20. kolo:

St. Mirren - Glasgow Rangers 2-1 (Mooy 44, 45+2 / Wallace 11)

Inverness - Aberdeen 2-1

Hearts - Motherwell 2-0

Redoslijed: 1. Glasgow Rangers 48, 2. Celtic 44 (-1), 3. Motherwell 34 (-1), 4. Hearts 28...

Pročitajte više