Jokić odgovarao na pitanja najbližih. "Zanima me samo jedno. Imaš li još one rakije?"

Screenshot: Twitter / AltitudeTV

NIKOLA JOKIĆ ovog je tjedna treći put u karijeri proglašen MVP-jem NBA lige. Stoga je morao odgovarati na stotine uvijek istih novinarskih pitanja, koja su ga uvijek umarala puno više od samih utakmica. Zato su mu je lokalna televizija Altitude pripremila iznenađenje i, umjesto novinarskih, pustili su mu pitanja njegovih suigrača, obitelji i najbližih ljudi.

DeAndre Jordan i Michael Porter Jr. načeli su ga stoput postavljenim pitanjima o tome kako se osjeća kao prvi strani trostruki MVP ili što će mu biti motivacija za četvrti trofej, mladi Payton Watson pitao ga je o žrtvi koja je potrebna kad igra tako daleko od kuće i prijatelja, a Christian Braun o utjecaju njegova sunarodnjaka, pomoćnog trenera Ognjena Stojakovića.

"Imam samo jedno važno pitanje: Imaš li još one rakije?"

"On to nikad neće priznati, ali imao je ogromnu ulogu u mom uspjehu. Sjećam se da ga prve dvije godine nisam mogao podnijeti i da smo se stalno svađali, pitao sam ga zašto radim ovo ili ono, ali nastavio sam činiti što mi je govorio i dosad je dobro funkcioniralo, pa ću ga nastaviti i dalje slušati", rekao je Jokić.

Nakon toga mu se na ekranu pojavio upravo Ogi, i tada je počeo pravi šou. Stojakovića je zanimala samo jedna "vrlo važna" stvar, a pitao ga je na srpskom: "Nidžo, imaš li još one rakije kući, da malo proslavimo?"

Jokić se nasmijao i preveo Amerikancima da je pitanje bilo o "malom piću koje ti pomaže da se osjećaš puno bolje nego što se zapravo osjećaš", a onda odgovorio sunarodnjaku: "Da, još imam tog pića, ali nećemo danas."

Nema više mjesta na polici s trofejima

Za kraj je ostalo pitanje Nikoline supruge Natalije, koja ga je podsjetila da je, nakon što je osvojio prvi trofej za MVP-a, polica izgledala prazno, pa ga je bila lijepo zamolila da osvoji još poneki da je mogu popuniti. A sad se požalila da na polici više nema mjesta i pitala gdje misli staviti najnoviji trofej.

Jokić se nasmijao i potvrdio kako su se nakon prvog trofeja šalili da polica izgleda prazno, a da je sad puna, ali i ustvrdio da je to svakako "dobar problem".

Pročitajte više