NBA

Jokić povijesnom izvedbom odveo Denver do pobjede protiv Clippersa i odličnog Zupca

Foto: John McCoy/Icon Sportswire/Guliver

IVICA ZUBAC odigrao je jednu od najboljih utakmica sezone, ali ipak to nije bilo dovoljno za pobjedu LA Clippersa i izlazak iz sjene Nikole Jokića, koji je povijesnom partijom odveo Denver Nuggetse do pobjede 103:100.

Zubac je postigao 17 koševa, jedan manje od učinka sezone, uz šut 7/8 iz igre i 3/5 iz slobodnih bacanja. Uhvatio je 11 skokova, uz tri blokade, jednu ukradenu i dvije izgubljene lopte. Bio mu je to jubilarni deseti double-double sezone.

VIDEO: Arena Sport

No Jokić je završio s 26 koševa i 22 skoka, kojima je izjednačio rekord karijere, te osam skokova, dvije blokade, dvije osvojene i četiri izgubljene lopte. Postao je tako prvi igrač u NBA povijesti nakon Charlesa Barkleyja 1988. godine, koji je na dvije utakmice zaredom imao barem 25 koševa, 20 skokova i pet asistencija.

Iako je do ovih povijesnih brojki došao na susretu u kojem mu je primarni protivnik bio Zubac, naš je košarkaš znatno otežavao posao fenomenalnom Srbinu, koji je na putu do 26 poena pogodio samo devet od 24 šuta iz igre. Osim toga, dok je Jokić bio na parketu, Clippersi su stvorili sedam poena viška, a Denver je ključnu prednost stvorio dok je njihova glavna zvijezda bila na klupi.

Clippersima slijedi teško razdoblje bez Georgea

Najveću podršku Jokić je imao u veteranu Jeffu Greenu, koji je postigao 17 poena. U Clippersima su samo Eric Bledsoe i rookie Brandon Boston postigli više od Zupca, po 18 poena. Boston je imao šut za produžetak, ali pod odličnom obranom nije uspio pogoditi ni obruč.

VIDEO: Arena Sport

Bila je to prva utakmica Clippersa nakon što su saznali da će Paul George zbog ozljede lakta izbivati barem tri do četiri tjedna. Ovo im je bio četvrti poraz u posljednjih pet utakmica, ali s omjerom 17-16 u poretku su i dalje ispred Denvera (16-16), kojem su ozlijeđena tri najbolja Jokićeva suigrača.

Raptorsi na teren poslali momčad iz Razvojne lige

Od ostalih utakmica treba izdvojiti jedan od najtežih poraza Toronto Raptorsa u povijesti. Cleveland Cavaliersi razbili su ih 144:99, dok je kanadska momčad zbog covid-protokola i ozljeda bila bez čak 12 igrača, među kojima i cijele startne petorke, a od osmorice koja su zaigrala, četvorica su zamjenski igrači na desetodnevnim ugovorima.

Rezultati:

Miami - Orlando 93:83
Cleveland - Toronto 144:99
Sacramento - Memphis 102:127
Washington - Philadelphia 96:117
San Antonio - Detroit 144:109
Oklahoma City - New Orleans 117:112
Chicago - Indiana 113:105
LA Clippers - Denver 100:103

Pročitajte više