JOKIĆ ZA NBA POVIJEST Srušio rekord kojem se nisu približili ni LeBron i Westbrook

Screenshot: Twitter

NIKOLA JOKIĆ u pobjedi njegovog Denvera kod Milwaukeeja 134:123 odigrao je poluvrijeme za sva vremena.

Mladi (22) i 2,08 visoki centar koji je u napadu zapravo playmaker, za samo 14 minuta i 33 sekunde od početka utakmice ostvario je triple-double učinak i tako debelo nadmašio rekord star čak 63 godine, kada je Jim Tucker to napravio za 17 minuta.

Zahvaljujući polivalentnosti, Jokiću je u trećoj NBA sezoni uspjelo ono što tijekom cijele karijere nije "Mister triple-doubleu" Russellu Westbrooku ili najboljem košarkašu svijeta LeBronu Jamesu.

Kao što vidite, oni su također dolazili do navedenog učinka prije poluvremena. Ali, u usporedbi s Jokićem, njihova ostvarenja... nisu za usporedbu:

Prije dvije godine slavili su Russella Westbrooka kada je do triple-doublea došao za 19 minuta ili 2014. kada mu je za to trebalo 21 minuta. Oba učinka naravno su sjajna i ekspresna, ali što tek onda reći za Jokića, koji je za razliku od spomenute dvojice uspio ono što se činilo nemoguće - srušiti rekord iz ere kada se košarka igrala potpuno drugačije nego danas.

Jokić, koji je sinoć postao prvi igrač nakon Russella Westbrooka na staru godinu 2016. koji je došao do triple-doublea prije poluvremena, imao je i spektakularan ukupni učinak.

Za 33 minute ubacio je 30 koševa, uz fascinantan šut. 11/14 iz igre, čak 78.6 posto. Ubacio je sva tri pokušaja za tricu i svih pet slobodnih bacanja.

Dodao je 17 asistencija i 15 skokova. Tako je postao tek treći igrač u povijesti NBA koji je odigrao utakmicu s 30/17/15 učinkom nakon Magica Johnsona i Jamesa Hardena.

Perfektnu utakmicu zaokružio je s jednom ukradenom loptom i dvije blokade.

Pročitajte više