Jones ignorirao legendu UFC-a: "Bio je nepristojan i iziritirao me"

Foto: Getty Images / Guliver Image

JON JONES uspio se nakon skandala s dopingom vratiti na veliku scenu i pobijediti Alexandera Gustafssona tehničkim nokautom u trećoj rundi 232 eventa UFC-a u Inglewoodu pokraj Los Angelesa. Cijeli event je preseljen iz Las Vegasa u Los Angeles jer je atletska komisija Nevade odlučila zabraniti nastup Jonesu zbog pozitivnog dopinškog nalaza. U njegovoj krvi pronađen je mali trag turinabola, supstance za koju je suspendiran u srpnju 2017. godine. Vjeruje se da se radi o ostacima istog turinabola za koji je već bio suspendiran prošle godine, pa mu je komisija zabranila nastup u Kaliforniji.

Ipak, Jones je drugi put u karijeri pobijedio Gustafssona, a nakon borbe trebao je dati intervju za ESPN novinaru Arielu Helwaniju i legendarnom borcu Chaelu Sonnenu. Zanimljivo, Jones je želio razgovarati samo s jednim od njih.

"Ariel, želim biti iskren, trenutno sad želim jedino razgovarati s tobom. Sretan sam ostvarenim, bila je to dobra borba. Čitav moj tim napravio je dobar posao", poručio je Jones, pa nastavio.

"Ariel, hvala ti što provjeravaš činjenice, ne lažeš fanove i izmišljaš stvari čitavo vrijeme. Imao sam teško ljeto, navijači su bili ljuti na mene, ali Bog mi je dao sposobnost biti najbolji i dao snage da prođem teško razdoblje. Bilo je teško Ariel, mama mi je umrla, uzeli su mi pojas, puno sam plakao, savjetovao se, bio sam u depresiji. Bilo je tu dosta borbe", kazao je Jones.

On tvrdi kako je apsolutno čist u cijeloj priči s dopingom.

"Kunem se u sve svoje sposobnosti, ako lažem neka mi Bog odmah sad uzme sve talente. Nikad u životu nisam prevario ovaj sport, prošao sam poligraf. Jedva čekam da mi USAD-a i Nevada svaki dan vade krv i rade testove, jedva čekam", rekao je Jones te poslao poruku Danielu Cormieru.

"On zna da me ne može pobijediti. Ako želi pojas neka dođe po njega", zaključio je.

S druge strane Sonnenu nije bilo drago jer je Jones razgovarao samo s Helwanijem.

"Bilo je to nepristojno. Ne znam o čemu se ovdje točno radi, nisi ga pitao. Mogao bih samo nagađati. Malo me to iziritirao", naglasio je Chael. 

Pročitajte više