Još jedan hrvatski sportaš izborio Olimpijske igre 2024.: "Dat ću sve za medalju"

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

NAJBOLJI hrvatski kanuist u slalomu na divljim vodama Matija Marinić na Svjetskom prvenstvu u britanskom Lee Valleyju izborio je nastup na Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu. U poluzavršnici discipline C-1 slalom zauzeo je 17. mjesto. Po brzini je bio osmi, no četiri su ga kaznena boda srušila na mjesto koje mu ne omogućuje nastup u finalu. No Marinić je u poretku kao deseta nacija ispunio olimpijsku normu za Pariz.

Druga je to olimpijska norma za kajak. Podsjećamo, kajakašica Anamaria Govorčinović je prvim mjestom u B finalu discipline kajak jednosjed na 500 metara na Svjetskom prvenstvu u Duisburgu osigurala prvu olimpijsku normu za kajak za Olimpijske igre u Parizu 2024.

"Želja je bila prevelika. Istodobno sam se trudio izboriti nastupe u završnici Svjetskog prvenstva te na Olimpijskim igrama. Osjećaji su sada pomiješani. Nesretan sam što mi je izmaklo finale SP-a, no sretan sam što ću ponovo predstavljati Hrvatsku u svojoj disciplini na Igrama", poručio je Marinić.

"Sretan sam što ću ponovo predstavljati Hrvatsku u svojoj disciplini na Olimpijskim igrama"

Iza njega je već nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, gdje je zauzeo 11. mjesto u slalomu na divljim vodama. "Nastup na Igrama u Tokiju dao mi je dragocjeno iskustvo, a do Igara u Parizu predstoji još mnogo rada. Dat ću sve od sebe da se u Hrvatsku vratim s odličjem", rekao je Marinić nakon utrke u Lee Valleyju.

Utrci poluzavršnice Svjetskog prvenstva prethodila je utrka u srijedu po izrazito lošem vremenu. Nakon loše prve vožnje sve je nadoknadio u drugoj te tako osvojio nastup u poluzavršnici. "Marinić je u odličnoj formi. Godinama je u svjetskom vrhu i voljeli bismo da odličjem na Olimpijskim igrama u Francuskoj okruni svoju sportsku karijeru", rekao je njegov trener Stjepan Perestegi.

Osim Govorčinović i Marinića, normu su ispunile maratonke Bojana Bjeljac i Matea Parlov Koštro, bacač kugle Filip Mihaljević i bacačica diska Sandra Perković, boksač Gabrijel Veočić, strijelac Giovanni Cernogoraz u trapu, jedriličarka na dasci Palma Čargo, kitesurfer Martin Dolenc, jedriličari Šime i Mihovil Fantela u 49eru te Tonči Stipanović ili Filip Jurišić u samcu klase ILCA 7.

Pročitajte više