BRZINA INTERNETA KAO U AFRICI Telekomi brutalno ulažu u esport, ali...

Foto:Getty Images/Guliver Image
 
JEDAN od najvećih telekoma na svijetu, T-Mobile bit će glavni sponzor esport turnira u organizaciji platforme Twitch.tv, koji će se održati u sklopu najvećeg gejming sajma na svijetu, E3 2017.
 
Twitch Esports Arena nalazit će se odmah pored Staples Centra , a u njoj će se održati esport natjecanja u vrlo popularnim borilačkim simulacijama, Street Fighter V, Injustice 2 i TEKKEN 7. Natjecanje će se održati za vrijeme trajanja E3, od 13. do 15. lipnja, a svu akciju s T-Mobile Esports Stagea moći ćete pratiti na Twitch.tv Esports kanalu  Iako je T-Mobile i prošlogodišnjem izdanju E3 sajma surađivao s najpopularnijom platformom za praćenje esport natjecanja, radilo se o puno manjem razmjeru. Ipak, telekomi su vrlo zainteresirani za esport, a svakim novim partnerstvom između telekoma i kompanija koje se bave isključivo esportom, takve suradnje postaju standard, a ne prilika.
 
SK Telecom T1 je vjerojatno najzorniji primjer investiranja telekoma u esport, njihov League of Legends tim je tri puta osvajao titulu svjetskih šampiona, a u toj organizaciji nalaze se i uspješni igrači drugih esport naslova. mousesports, bivši tim Nikole "NiKo" Kovača, nedavno je osigurao sponzorstvo tvrtke Vodafone, koja već ima ugovor s G2 Esports, organizacijom za koji nastupa naš Luka "PerkZ" Perković. I drugi telekomi su involvirani u esport, Movistar, Telefonica, Orange i da sad ne nabrajamo.
 
Nedavno je i jedan od najvećih telekoma u Hrvatskoj najavio svoj esport projekt, iako je svima bilo jasno da je to samo pitanje vremena, za takav korak na ovim prostorima treba imati hrabrosti. Jedno je sigurno, sada i konkurenti razmišljaju o tom potezu. Prije nego što zaključimo s "bolje kasnije, nego nikad", samo jedan mali apel. Za esport nam trebaju i internetske veze pa ako bi mogli i na tome malo poraditi, čisto da prosječna brzina interneta bude bliže europskim standardima nego afričkim. Ipak, protiv Europljana najčešće i igramo. 

Pročitajte više