LIGE PETICE

Junak Wolfsburga istaknuo najveću promjenu koju je Kovač napravio za momčad

Foto: Profimedia

PRIČE o Wolfsburgu ovog bi tjedna bile bitno drugačije da je u utakmici protiv Stuttgarta Silas pogodio mrežu, a ne okvir gola, a Wataru Endo bolje reagirao u obećavajućoj kontri Stuttgarta. Vjerojatno bi u njihovom središtu bio Niko Kovač, koji bi morao objasniti neke stvari, ako bi uopće bio u prilici da išta objašnjava, ističe Kicker podsjećajući da je hrvatskom treneru Wolfsburga posao bio pod znakom pitanja.

Ponekad su male stvari ono što radi razliku između sreće i nesreće u utakmicama Bundeslige, dodaje se uz naglasak na to da je gol Yannicka Gerhardta u sudačkoj nadoknadi za pobjedu Wolfsburga preokrenuo sve i donio momčadi potreban moralni poticaj. Naglašava se i bitna razlika u odnosu na prošlu sezonu, ona koja se vidi baš iz gola Gerhardta u sudačkom produžetku utakmice.

"Možemo do 95. minute stiskati gas", rekao je Wolfsburgov junak utakmice protiv Stuttgarta ističući da je fizička sprema igrača najveća promjena u momčadi u odnosu na vrijeme prije Kovača.

Posljednja utakmica u kojoj je Wolfsburg slavio u sudačkoj nadoknadi, prije ove protiv Stuttgarta, odigran je u sezoni 2019./20. kad je Daniel Ginczek pogodio za 2:1 protiv Augsburga, a prvi put od 2. kola prošle sezone Wolfsburg je stigao do pobjede u susretu u kojem je gubio na poluvremenu. U 24 utakmice odigrane između tih dviju, Wolfsburg je tek četiri puta remizirao i upisao čak 20 poraza.

Pročitajte više