Jurčić: Uoči Hajduka svaki put sam u poziciji da ću biti smijenjen

KRUNOSLAV JURČIĆ prilično je smireno podnio izvješće prije puta za Split gdje će već u 18 sati odraditi trening sa svojim igračima. Badelj, Morales i Slepička neće na put, dok se očekuje da će Tomislav Barbarić biti spreman.

"Sve što želimo je pobjeda i finale. Volio bih da utakmica bude nogometna. Hajduk mora nešto i odigrati, očekujem ih u njihovoj 4-2-3-1 formaciji. Zbog publike također ne mogu nastupiti kao u prvoj utakmici. Jednostavno moraju početi igrati, a time naše šanse rastu.", smatra Jurčić koji je u pet

Jurčić tvrdi da ne osjeća strah niti pritisak, jer je na ovakve sudbonosne utakmice već navikao. No, svi koji su bliski Dinamu, pa čak i oni koji s odstojanja prate zbivanja u Maksimirskoj, znaju da nepovoljan rezultat s Poljuda Jurčića gura u ralje problema.

"Pritisak postoji uoči svake utakmice, a kad igramo s Hajdukom onda je on sličan onome na europskim utakmicama. Uvijek sam u poziciji da ću biti smijenjen, znam se nositi s tim, već sam oguglao i nisam pod specijalnim pritiskom."

Trener Dinama ponovio je nekoliko puta da priželjkuje utakmicu u kojoj će se nadigravati s Hajdukom. Izostanak Špacinog kapetana Srđana Andrića neće, prema Jurčićevom mišljenju, promijeniti Hajdukovu taktiku, već samo imena na terenu.

"To da je Andrić definitivno otpao, znat ćemo sutra ako ne istrči na teren"

Je li Jurčić pozorno slušao barba Špacu?

Utakmica protiv Rijeke, smatra Jurčić, bila je dobra uvertira za derbi. Trenera smiruje i rezultat iz prve utakmice, jer osim što se njegovi igrači lako opuštaju kada su jednom nogom u finalu, trener se dobro sjeća lanjskog gostovanja u Splitu u finalu kupa, kada je jedanaestercima spašavao 3:0 iz prve utakmice.

"Mnogi su moji igrači igrali tu utakmicu, kao i onu specifičnu iz veljače 2009. godine. Svako iskustvo je dobrodošlo."

Hoće li to iskustvo pomoći Dinamovcima da konačno zagrizu na Poljudu? Kruno Jurčić bio je fajter na terenu, takav je i na klupi. No, malo je od toga uspio prenijeti svojim zvijezdama iz maksimirske svlačionice.

"Fajteri se ne stvaraju, oni se rađaju. Izborom igrača, a ne preodgajanjem postići ćemo traženi učinak."

To znači da će Callelo trčati u defenzivi za Sammira, Mandžukić će u napadu biti usamljen, a na krilima će ordinirati Tomečak i Dodo. Jurčić vjeruje da Hajduk neće igrati na mišiće, kao što vjeruje da u nadigravanju ima veliku prednost. Proteklih sezona nije ju kapitulirao, a ostaje vidjeti koliko je pozorno slušao barba Špacu tijekom urnebesnog govora o ljepoti i nogometnim pravilima nakon prve utakmice... 

Pročitajte više