Jurčićeva pila naopako: Salzburg je protiv Bohemiansa pokazao da je prava ekipa

KRUNO JURČIĆ sinoć je u društvu braće Mamić s tribina Dalymount Parka sve do pet minuta prije kraja napeto iščekivao. Vjerojatno se Dinamova delegacija već ponadala da će igrati protiv irskog sastava koji je realno najniža europska klasa iako se Red Bull s njima dobrano namučio. Austrijanci su međutim ipak prošli u treće pretkolo, pogotkom Ježeka u 87. minuti utakmice.

Pred Dinamom je sad povijesna šansa, momčad Red Bulla koju smo sinoć gledali u Dublinu za hrvatskog prvaka ne bi smjela biti prepreka ukoliko modri doista gaje ozbiljne europske ambicije. Međutim Jurčić, kao što to treneri već rade, ipak pili naopako.

"Momčad Red Bull Salzburga još jednom je pokazala kako je prava ekipa", rekao je Jurčić nakon što su "bikovi" jedva eliminirali irski sastav koji se prolazu gotovo da i nije nadao. Treće pretkolo Lige prvaka za Bohemianse bi bio najveći uspjeh u povijesti kluba, što se europskih natjecanja tiče.

"Salzburg je još jednom demonstrirao svoj prepoznatljivi stil igre, igraju izuzetno strpljivo i organizirano. Imao sam već informacije o ekipi koje sam dobio od svog pomoćnika Tomislava Rukavine koji ih je s tehničkim direktorom Bukovinom gledao na utakmici s Austrijom Beč i mogu reći da su se te informacije pokazale točnima u smislu prepoznatljivosti njihove igre. Dobili smo kvalitetnog i jakog protivnika", rekao je Jurčić.

Pročitajte više