Jurčiću svega dosta: Šteta što nismo dobili pa da se ovo prvenstvo napokon završi!

"ŠTETA je što nismo pobijedili Zagreb pa da se prvenstvo napokon završi", rekao je nakon jučerašnje utakmice Kruno Jurčić, kojem je očito "puna kapa" ovogodišnje sezone HNL-a. Teško ga je kriviti; iako njegova momčad opet dominira u prvenstvu, kritike na Dinamov račun pljušte sa svih strana.

S dobrim razlogom. Sadašnji Dinamo ipak nije momčad za velike podvige kakve redovito najavljuje Zdravko Mamić. Vidjelo se to, uostalom, i protiv Zagreba. "Odigrali smo loše prvo poluvrijeme, ali u nastavku smo odigrali možda najboljih 45 minuta ovog proljeća", kazao je Jurčić. A zlobnici bi dodali: "Kakve su tek onda bile prijašnje..."

Teško je u Dinamu ostati pozitivan

Još jednom se Jurčić morao osvrnuti na problem indolentnosti svojih igrača. Koji su u glavi, sasvim je to jasno, već na godišnjem odmoru. "Žao mi je što sam ih morao u poluvremenu motivirati da odigraju onako kako su trebali krenuti u utakmicu", rekao je Dinamov trener pa se osvrnuo i na sve češće zvižduke s tribina.

Koje Dinamovi navijači upućuju Dinamovim igračima! "Teško je imati lijepe misli s obzirom na okruženje koje vlada oko kluba. Ali mi unutar svlačionice moramo osjećati zadovoljstvo jer smo tako blizu naslova", kazao je Jurčić.

Dinamov se trener za kraj osvrnuo i na izjednačujući pogodak koji je njegovom sastavu zasad oduzeo pravo na proslavu novog naslova prvaka. Bila je to, kaže Jurčić, velika greška Dinamove obrane. "Klasična priča, uvijek obrambeni radi korak natrag umjesto korak naprijed i Vugrinec je to iskoristio", zaključio je Jurčić.

Pročitajte više