Jurić je otpisao pa potjerao srpskog veznjaka iz kluba

Foto: EPA

TALIJANSKI mediji danas su objavili, a i klubovi potvrdili, da je Nemanja Radonjić preselio iz Torina u Mallorcu. Španjolski klub ga je doveo na posudbu uz obavezu otkupa za tri milijuna eura. Tako je Ivan Jurić, hrvatski stručnjak na klupi Torina, riješio svoj najveći problem u svlačionici. Barem tako smatraju talijanski mediji koji su izvijestili o ovom transferu. 

Naime, Radonjić i Jurić imaju dugu povijest sukoba pa se navodi da je Radonjić iz kluba otišao upravo zato što ga je Jurić otpisao, a onda i potjerao činjenicom da ga nije shvaćao kao igrača na kojeg ozbiljno računa. Radonjić ove sezone ima 10 nastupa za Torino u Serie A, od čega samo četiri od prve minute. Posljednji sukob njega i Jurića dogodio se krajem prošle godine.

Duga povijest sukoba

Dan prije utakmice s Atalantom u Serie A, koju je Torino uvjerljivo dobio s 3:0, trener Bikova s treninga je zbog neprofesionalizma potjerao srpskog reprezentativca. Početkom prošle godine je također bilo problema među njima, i to nakon sukoba koji se dogodio na utakmici protiv Juventusa.

Juventus je u gradskom derbiju pobijedio Torino 4:2, a Jurić je Radonjića naljutio time što ga je 60. minuti uveo u igru samo da bi ga 15 minuta kasnije izveo. Jurić je srpskog ofenzivca okrivio za treći gol Juventusa koji je Gleison Bremer neometano zabio glavom. Jurić je urlao na Radonjića i zatim ga izveo iz igre.

Prilikom Radonjićevog izlaska Jurić i srpski nogometaš su se tako žestoko posvađali da su morali uletjeti ljudi s Torinove klupe kako bi ih razdvojili. Srpski komentator Arene je u nevjerici komentirao potez hrvatskog trenera. Najprije mu nije bilo ništa jasno kad je vidio da Radonjić napušta igru, a onda je šokiran rekao: "Nevjerojatan potez Ivana Jurića."

Pročitajte više