Jurićev nasljednik ne priča sa svojom ženom - jer je Šveđanka

Foto: Getty Images / Guliver Image

ITALIJA večeras od 20:45 sati na krcatom San Siru igra "utakmicu života", kako su je najavili igrači, protiv Švedske u dokvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Momčad Giampiera Venture izgubila je prije nekoliko dana kod Skandinavaca 1:0, pa je plasman u Rusiji upitan.

Reprezentacija s Apenina nije propustila SP od 1958. godine, koje se igralo baš u Švedskoj.

Pritisak je ogroman, navijači su nestrpljivi da utakmica krene, a po društvenim mrežama kruže i "prijetnje" po kojima IKEA neće moći raditi u Italiji ako je Švedska noćas eliminira i ostavi bez SP-a. 

Svi legendarni nogometaši stali su uz ekipu, a da je situacija alarmantna potvrdio je trener Genove Davide Ballardini. On je nedavno na klupi naslijedio hrvatskog stratega Ivana Jurića te se treći put vratio u Liguriju.

"Supruga mi je Šveđanka i mogu vam reći da ne razgovaramo od petka", otkrio je Ballardini talijanskim novinarima, a njegova izjava uzbudila je korisnike društvenih mreža. 

To je Italija: kada je 2002. godine na Svjetskom prvenstvu Ahn Jung-hwan zabio Talijanima i izbacio ih s natjecanja, Cecchi Gori, predsjednik Perugie, čiji je bio igrač, odmah ga je otpustio, nakon čega se inače dobar igrač izgubio. 

Italija ne prašta zbog nogometa čak ni članovima obitelji.  

Pročitajte više