EUROPSKE LIGE

Jurićev veznjak igrao za dva kluba u istom kolu Serie A: "Pravila su nejasna"

Foto: EPA

VALENTIN EYSSERIC, veznjak Jurićeve Verone, uspio je u istoj ligi i u istom kolu zaigrati za dvije različite momčadi.

Francuski 28-godišnji ofenzivni vezni od 31. siječnja je na posudbi u Veroni iz Fiorentine. U 17. kolu (20. prosinca) Fiorentina je igrala protiv Rome i u toj utakmici je Eysseric ušao u 83. minuti.

Paralelno s tim, Verona je u tom kolu trebala igrati protiv Lazija, no ta je utakmica bila odgođena jer su Rimljani igrali Superkup protiv Juventusa.

Lazio i Verona odigrali su 5. veljače odgođenu utakmicu, a Eysseric je tada već otišao iz Fiorentine kod Ivana Jurića. Odigrao je dvadesetak minuta i tako ušao u povijest kao igrač koji je u istom kolu igrao za dvije različite momčadi.

Lazio sada ima elemenata za žalbu, ali neće ići za tim.

"Klubovi moraju odigrati 38 Serie A utakmica u sezoni te nijednu više i nijednu manje, a to se nužno ne mora odnositi na igrače. Pravila su nejasna, ali neće biti žalbe, samo upozoravamo da se status raščisti po tom pitanju kako u budućnosti ne bi bilo nedoumica", rekao je Gian Michele Gentile, odvjetnik Lazija.

U slučaju da se Lazio žali i dobije tri boda za zelenim stolom protiv Verone (odigrali su 0:0), skočio bi na prvo mjesto Serie A.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više