LIGE PETICE

JUVENTUS - GENOA 2:1 Ronaldo zabio za pobjedu iz sumnjivog penala u 95. minuti

Foto: Getty Images / Guliver Image

JUVENTUS je u novim, pomalo čudnim dresovima, teškom mukom, na mišiće i više od toga, pobijedio Genou 2:1 u 10. kolu Serie A i zadržao prvo mjesto s bodom više od Intera.

Aktualni prvak je skoro 40-ak minuta imao igrača više, ali je svejedno stigao do pobjede tek u 95. minuti iz sumnjivog penala, što će gotovo sigurno podići veliku prašinu na Apeninima, toliko puta viđenu posljednjih desetljeća. 

U međuvremenu je Tudor doživio novi potop s Udineseom, ovog puta protiv Rome, i riskira otkaz. 

A Juve, na čijoj klupi nije bilo Marija Mandžukića, poveo je u 36. minuti preko Leonarda Bonuccija, koji je bio brži od golmana Andreija Radua i zabio glavom za 1:0. Međutim, tvrda Genoa Thiaga Motte izjednačila je u 41. minuti i najavila tešku noć za Staru damu.

Cristian Kouame je nespretno šutirao s ruba šesnaesterca i baš zbog toga, ni kriv, ni dužan, prevario loše postavljenog Gianluigija Buffona te zabio i šokirao sve u Torinu.

Embed from Getty Images

Bio je to jasan znak da Juve mora krenuti po pobjedu kako ne bi izgubio prvo mjesto od Intera, a u 51. dobio je prvu pomoć na utakmici. Francesco Cassata je blago povukao Paula Dybalu na sredini terena, a sudac Antonio Giua mu odmah pokazao drugi žuti karton i ostavio Genou s desetoricom. Taj detalj pogledajte OVDJE

Činilo se da će potom Juventus uspjeti pronaći put do pobjede. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, tako je pritisak bio sve veći, a gosti sve fanatičniji na terenu i pored njega, pa je tako i golman Federico Marchetti dobio direktni crveni karton na klupi zbog prigovora sucu.

Sve se zakompliciralo po domaće u 87. minuti kada je Adrien Rabiot s leđa uklizao Sinanu Gumusu i dobio drugi žuti karton pa je Juve ostao deset na deset do kraja. 

I onda je uslijedila prava drama u sudačkoj nadoknadi. Cristiano Ronaldo zabio je u 93. minuti poslije ubačaja Juana Cuadrada s desne strane, a sudac je poništio njegov gol nakon pomoći VAR-a zbog zaleđa. Međutim, samo minutu kasnije - penal za Juventus.

Embed from Getty Images

Ronaldo je pao s desne strane šesnaesterca nakon duela s Antonijom Sanabrijom, a sudac Giua bez razmišljanja je pokazao na bijelu točku. Protestirali su igrači Genoe, tražili VAR provjeru, ali je sudac bio siguran u svoju odluku i nije gledao snimku, a na njoj je kontakt Sanabrije i Ronalda krajnje sumnjiv i pitanje je je li Portugalac simulirao ili je doista zaustavljen na nedozvoljen način. Tu situaciju pogledajte OVDJE

Kako god, Ronaldo je namjestio loptu, pogodio donji lijevi kut i donio Juventusu pobjedu te ga zadržao na liderskoj poziciji Serie A.

Međutim, o ovoj diskutabilnoj pobjedi Juvea sigurno će biti velikih polemika narednih dana u Italiji. 

 

Pročitajte više