Juventus slavio kod Fiorentine i probio se na četvrto mjesto


  
NOGOMETAŠI Juventusa svladali su Fiorentinu s 2:1 u prvoj utakmici 27. kola talijanskog nogometnog prvenstva. Susret je igran na Artemio Franchi stadionu.

Povela je torinska "stara dama" pogotkom Diega već nakon stotinjak sekundi susreta. Zabio je Brazilac iz dvojbene pozicije budući da je, ignorira li se sigurno zaleđe Davida Trezegueta koji se maknuo s puta, sam strijelac bio za djelić sekunde brži od obrane.

Poravnao je na 1:1 Marco Marchionni i to udarcem glavom uz istrčalog vratara. Bivši igrač Juventusa iskoristio je pritom nepažnju "zalutalog" golmana Manningera.

Pobjedu je Juventusu donio Fabio Grosso golom iz blizine u 68. minuti. Ušao je u igru početkom drugog poluvremena i pogodio za pomak Juvea na četvrto mjesto ljestvice. Sada petoplasirani Palermo uz utakmicu manje zaostaje jedan bod.

Dodajmo da se nogometu nakon gotovo pet mjeseci pauze vratio Iaquinta. Po prvi puta od 10. siječnja zaigrao je i Christian Poulsen.

Subotnji dio programa u talijanskom nogometnom prvenstvu zaključit će se utakmicom Rome i Milana koja započinje u 20.45 sati na Oiimpijskom stadionu.

Serie A, 27. kolo:

Fiorentina - Juventus 1-2 (Marchionni 32 / Diego 2, Grosso 68)

Roma - Milan (20.45)

Redoslijed: 1. Inter 58 (-1), 2. Milan 54 (-1), 3. Roma 51 (-1), 4. Juventus 44, 5. Palermo 43 (-1)...

Pročitajte više